2012. sze 22.

F1 Vettel: Ez most nem jött össze - Az időmérő top3 pilótájának nyilatkozata

írta: FormaNet
F1 Vettel: Ez most nem jött össze - Az időmérő top3 pilótájának nyilatkozata

A 2012-es szezon 14. időmérő edzése több szempontból is meglepetéseket szolgáltatott. Egyrészt a mindhárom szabadedzést uraló Sebastian Vettelt a nagy riválisok közül végül csak Lewis Hamiltonnak sikerült megfognia, másrészt a Williams venezuelai pilótája, Pastor Maldonado volt az, aki leginkább meg tudta közelíteni idei ötödik pole-ját megszerző 2008-as bajnokot, így Vettel csak a harmadik rajtkockából várhatja holnapi versenyét. A regnáló bajnok kissé csalódott, Hamilton és Maldonado természetesen a legkevésbé sem.

szingapúr időmérő.JPG 

Lewis Hamilton: A fiúk egész hétvégén fantasztikus munkát végeztek, és nagyon örülök annak, hogy az előző futam óta is javultak a dolgok. Itt sokkal nagyobb leszorítóerővel megyünk, mint a legutóbbi helyszíneken, így nem tudtuk, hogy mekkora előnyünk lehet a többiekhez képest. Sebastian nagyon gyors volt a szabadedzéseken is, és a Q1-ben illetve a Q2-ben is. nem tudom, hogy végén mi történt vele, de nagyon boldog vagyok, hogy a végén sikerült előhúznom a kalapból ezt a köridőt.

Elég rázós a pálya, nagyon nehéz elhúzni a többiektől, és nehéz elegendő előnyt kiautózni. Figyelni kell a fékekre, a gumihőmérsékletre, és arra, hogy nehogy túlhasználjuk őket, mielőtt még belevágunk a gyorskörbe. Az első pár kör, amit a keményebb gumikon futottam a Q1-ben, az szerintem elég halvány volt. Szerencsés voltam, hogy egy kört kellett mennem velük, és nem kellett újra kimennem.

 

Biztos, hogy elképesztően nehéz verseny lesz. A gumikopás szempontjából is, hiszen meleg is van és nagyon párás az idő, így sokat fogunk küzdeni az abroncsokkal. Megpróbálok a rajt után elhúzni, és aztán próbáljuk tartani magunkat az előre kialakított taktikánkhoz, illetve próbálunk felkészültek lenni arra az esetre is, ha nem a terveink szerint alakulnak a dolgok.

Pastor Maldonado: A hétvége elején és a szabadedzéseken kicsit elvesztünk a beállítások tekintetében, így nagyon keményen dolgoztunk ezeken a területeken. Aztán folyamatosan sikerült fejlődnünk, különösen az időmérő edzésen. Próbáltuk az autót a vezetési stílusomhoz alakítani, és szerencsére sikerült egy nagyon jó egyensúlyt találnunk az időmérő második és harmadik szakaszában. Nagyon várom már a futamot, mert tegnap már megmutattuk, hogy nagyon következetes időket tudunk futni hosszú etapokon, úgyhogy remélem, hogy jól sikerül a holnapi nap.

000 facebook_banner.jpg

Sebastian Vettel: Egy kicsit csalódott vagyok, különösen a Q3 miatt. Nem tudom, hogy miért nem sikerült megtennünk a végső lépést. De azt gondolom, hogy a harmadik pozíció is egy jó rajthely, hosszú lesz a verseny, és sok minden történhet. Azt már megmutattuk, hogy a tempónk megvan, de nyilván ha az utolsó lépést nem teszed meg az időmérő edzésen, akkor sajnos elvész a rajtelsőség. Nagyon sajnálom, kár érte. Ez most nem jött össze.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton időmérő formula-1 szingapúri nagydíj