2012. sze 23.

F1 Hamilton reméli, hogy Maldonado otthon hagyja a mindent vagy semmit stílusát

írta: FormaNet
F1 Hamilton reméli, hogy Maldonado otthon hagyja a mindent vagy semmit stílusát

Idén gyakran elfordult már, hogy a kvalifikáción a top versenyzők - és ez által rutinosan rajtoló pilóták - játékába bekeveredik egy-egy bizonyítani vágyó tehetséges, ám kevésbé tapasztalt fiatal, aminek eredménye a futamon nem mindig úgy sül el, ahogy azt előre eltervezték. Elég csak Romain Grosjean számtalan rajtbalesetére gondolni, de az idén begyűjtött büntetések nagymestere Pastor Maldonado is, aki Szingapúrban Lewis Hamilton mellől rajtolhat az első sorból. A világbajnoki tabella második helyén álló mclarenes reméli, hogy a Williams venezuelai versenyzője észnél lesz, és békén hagyják egymást a rajtnál.

lewis hamilton szingapúr.jpg 

Pastor Maldonado és Romain Grosjean idén bőven gondoskodtak arról, hogy versenytársaik ne lássák őket szívesen maguk mellett a rajtrácson, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy miután mindketten bekerültek a top10-be, ráadásul egy-egy élmenő mellé, így jó előre megkapták a figyelmeztetést, hogy vigyázzanak magukra.

A Red Bull Racing veterán versenyzője, Mark Webber éppen az egyversenyes eltiltása után visszatérő Romain Grosjean mellől rajtol az éjszakai futamon, és kissé vicces, de egyértelmű stílusban figyelmeztette a franciát, hogy óvakodjon a meggondolatlan manőverektől, mert különben nagyon gyorsan kell szaladnia, hogy ne találkozzon egy jobb-horoggal.

 

Még inkább vigyáznia kell Pastor Maldonadónak, aki az első sorból várhatja a rajtot, Lewis Hamilton mellől. Mivel Hamilton egyértelmű célja, hogy a bajnoki pontversenyben leküzdje a közte és Fernando Alonso közti 37 pontos különbséget, így Maldonado „vadóc” stílusa most valószínűleg okoz némi fejfájást a britnek. Hamilton nagyon reméli, hogy a williamses pilóta otthon hagyja a mindent vagy semmit „bokszkesztyűjét”, és tiszteletben tartja, hogy a bajnoki küzdelem egyik főszereplője áll mellette.

„Örülök Pastor eredményének, és idén már sokat hallatott magáról, és nyilvánvalóan nagyon tehetséges. Nem akarom megnehezíteni a dolgát, és remélhetőleg ő sem az enyémet. Egy jó rajtban reménykedek, és ha ez meg lesz, akkor megnyomhatjuk az OK gombot. Biztos vagyok benne, hogy tisztában van azzal, hogy van néhány bajnoki címért harcoló versenyző körülötte, éppen ezért nem a mindent vagy semmit megoldásra törekszik, hanem néhány jó pontot szeretne gyűjteni csapatának” – figyelmeztette (Webbernél kicsit finomabb stílusban) a venezuelait Hamilton.

000 facebook_banner.jpg

A McLaren csapata úgy érkezett Szingapúrba, hogy a legutóbbi három versenyt zsinórban megnyerte, és ez a remek teljesítmény repítette fel Hamiltont  a bajnoki tabella második helyére. A 2008-as bajnok elvileg most is magabiztosan várhatja a futamot, hiszen ferraris riválisa csak az ötödik helyre kvalifikálta magát, ennek ellenére (nem ok nélkül) Lewis úgy véli, a spanyol még ebből a pozícióból is kemény ellenfél.

„Bele kell húznunk a pontszerzésbe, mert van egy nagyon jó versenyző elől, és mögöttem is szorosan sorakoznak a versenytársak. Fernando már megmutatta, hogy ennél  ( az 5.rajthelynél) hátrébbról is meg tud érkezni, de nem szabad aggódnunk, csakis a feladatunkra kell koncentrálnunk, és lehetőleg elől maradni.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton formula-1 pastor maldonado szingapúris nagydíj