2012. sze 23.

F1 Webber megfenyegette Grosjeant - Ma egy sorból rajtol az ausztrál és a francia

írta: FormaNet
F1 Webber megfenyegette Grosjeant - Ma egy sorból rajtol az ausztrál és a francia

Keresetlen szavakért Mark Webbernek sem kell a szomszédba menni, amikor egyik-másik riválisának próbál üzenni. A Red Bull szókimondó ausztrál pilótája tegnap az időmérőn a hetedik helyet szerezte meg, így a monzai versenyről a belgiumi rajtbaleset okozása miatt eltiltott lótuszos Romain Grosjean mellől rajtolhat a Szingapúri Nagydíjon. Webber finoman szólva figyelmeztette a franciát, hogy jó fiú legyen, mert különben baj lesz.

Webber megfenyegette Grosjeant.jpg

Webber az időmérőt követően - miután szembesült azzal, hogy Romain Grosjean mellől rajtol a vasárnapi versenyen - azt üzente francia riválisának, hogy készüljön fel, hogy a hegyekbe kell futnia, amennyiben a rajtot követően incidensbe keveredik vele.

Webber a hetedik, míg Grosjean a nyolcadik helyről rajtol ma, és ezek a rajtpozíciók önmagukban is hordoznak némi veszélyt a rajtnál. Pastor Maldonado mellett Grosjean az a pilóta, aki idén meglehetősen sok alkalommal került incidensek középpontjába, és neki elsősorban a rajtot követő ütközés a specialitása. A belgiumi verseny első kanyarjában történő tömegkarambol is a 26 éves pilóta számlájára írható, ezért évek óta először ő volt az a versenyző, aki egy versenyes eltiltást kapott, és ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy idén ez már nem az első (és nem is második) ilyen akciója volt.


A Szingapúri Nagydíj időmérőjét követően arról kérdezték Mark Webbert kellemesnek érzi-e, hogy Grosjean mellől indulhat vasárnap. A Red Bull 36 éves pilótája mosolyogva, igen sokatmondóan válaszolt.

„Igen, vele minden rendben lesz. Tudja nagyon jól, hogy jó a jobb horgom, így távol marad majd tőlem. És jobban teszi, ha felveszi a nyúlcipőt, ha kiütne engem."

Webbert egyébként két dolog miatt is vizsgálták a stewardok az időmérőt követően, de végül figyelmeztetéssel megúszta mindkét kihágás.

Először a Marussia pilótája, Timo Glock tett panaszt az ausztrál ellen, hogy a kvalifikáció első szakaszában Webber feltartotta őt, a stewardok azonban nem tartották olyan súlyosnak az esetet, hogy bármiféle büntetést kiosszanak. Később, a harmadik szakaszban két alkalommal is ok nélkül hagyta el a pályát, ami  előnyt is jelenthetett a red bullosnak, de ezt sem szankcionálták a versenybírók.

Webbert néhány futammal ezelőtt még Alonso egyik legfőbb kihívójaként tartották számon, ám az esélyei halványulni látszanak azt követően, hogy az utolsó négy versenyen mindössze 16 pontot tudott gyűjteni. Mark csak reménykedhet abban, hogy vasárnap a legjobbat tudja kihozni magából és autójából.

000 facebook_banner.jpg

„Az igazat megvallva ez egy kemény óra volt" – mondta az időmérőt követően az ausztrál.

„Csak vakarhatjuk a fejünket, mert nem sikerült a maximumot kihozni az autóból. Mindenképpen csalódott vagyok ezzel az eredménnyel. Néha nem szeretjük a gyógyszert, de akkor is meg kell inni. Most ez van. De ez egy hosszú verseny, sokféle stratégiával, így bármi megtörténhet" – nyilatkozta Mark Webber.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 formula1 mark webber szingapúri nagydíj romain grosjean