2012. sze 25.

F1 Ecclestone szerint Hamilton és Schumacher még mindig nem tudja, merre tovább

írta: FormaNet
F1 Ecclestone szerint Hamilton és Schumacher még mindig nem tudja, merre tovább

A Formula-1 nagyura, Bernie Ecclestone úgy véli, hogy júliusban, a Magyar Nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton fejében már megérett a gondolat, hogy elhagyja csapatát, a McLarent, a futamgyőzelem azonban valószínűleg elbizonytalanította.

bernie ecclestone -lewis hamilton.JPG 

Miután Lewis Hamilton megnyerte élete első Olasz Nagydíját, az elmúlt hétvégén technikai problémával kellett szembesülnie Szingapúrban. Míg a sikerek után legtöbben maradása mellett voksolnának, addig egy önhibáján kívüli újabb nullázás természetesen ismét az ellenkezőjét erősíti. Bernie Ecclestone legalábbis úgy véli, hogy a brit a Magyar Nagydíj előtt már eldöntötte, hogy elhagyja csapatát, ám az azóta jött sikerek lehet, hogy megváltoztatták elképzeléseit.

„Nem hinném, hogy Hamilton már tudja, mit fog tenni. Az utóbbi két vagy három versenyen nagyon jól végezte a dolgát. Hogy előtte miért volt ideges azt nem tudom, de egyértelműen azon volt, hogy nem számít, mi történik, elmegy.  Úgy döntött, hogy megy. Hogy ez a helyzet most kicsit megváltozott-e, azt nem tudom” - idézte Ecclestone-t az ESPN.

A 2008-as világbajnok fizetése jelenleg 13 millió font körül mozog, és egyesek tudni vélik, hogy a Mercedes 15 millió fontos ajánlatán gondolkozott el a brit,  mások szerint a német gyártó sokkal többet többet ajánl Hamiltonnak, mint a McLaren, aki jövőre a Mercedes ajánlatának 2/3-át kínálta. A pénz természetesen a távozása mellett szólhat, ám a maradás mellett legalább ilyen hangsúlyos indok található, mégpedig az, hogy Hamilton célja minden esetben a győzelem, az Ezüst Nyilak pedig 2010 óta mindössze egy futamgyőzelmet mutattak fel.

A mercedes pletyka egyébként még a Belga Nagydíjon indult el, amikor a BBC tudósítója, Eddie Jordan felkapta a fejét Ecclestone azon kijelentésére, hogy sajnálja, hogy Michael Schumacher győzelem nélkül hagyja el Ross Brawn csapatát. Jordan ezt követően beszélt arról, hogy Hamilton és a Mercedes már megállapodott a 2013-as szezonról.

000 facebook_banner.jpg

Most hétvégén azonban Ecclestone már másként emlékezett Spában tett kijelentésére.

„Azt mondtam, hogy utálnám elveszíteni Schumachert. Ennek pedig mindössze annyi volt az oka, hogy megkérdeztek, hiányozna-e Schumacher, én pedig igennel válaszoltam. Azt sem tudja még, hogy távozik-e. Beszéltem vele, és őszintén mondta, hogy még nem döntött, de majd szól nekem, ha ez megtörténik.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

f1 lewis hamilton michael schumacher bernie ecclestone formula-1