2012. sze 26.

F1 Button: Két futam alatt 43 pontot eldobni, igen, nagyon kemény

írta: FormaNet
F1 Button: Két futam alatt 43 pontot eldobni, igen, nagyon kemény

A McLaren versenyzője, a 2009-es világbajnok, Jenson Button felszólította csapatát, hogy a műszaki problémákat minél hamarabb ki kell küszöbölniük, amennyiben a szezon végi kudarcot el szeretnék kerülni. Button korábban elmondta, hogy ha már nem lesz esélye, úgy hajlandó támogatni Hamiltont a világbajnoki hajrában, de a jelenlegi megbízhatósági problémák ezt megnehezíthetik.

button-hamilton-monza-2012.jpg 

Matematikailag még mindkét mclarenes versenyző harcban van a világbajnoki címért, de a csapat már inkább Hamiltont favorizálja, hiszen hat futammal a szezon vége előtt a 2008-as bajnok van jobb helyzetben. Az utóbbi időben azonban nem megengedhető mechanikai problémák hátráltatták a csapatot, és az elmúlt három versenyen sorozatosan csak egy autójukat intette le a kockás zászló.

Az Olasz Nagydíjon a második helyről kieső Jenson Buttonnak a benzinpumpa meghibásodása okozta a vesztét, míg Szingapúrban a csapattárs Lewis Hamilton számára ért véget idő előtt a verseny. Az utóbbinak a sebességváltó meghibásodása miatt kellett félreállnia, és ezzel elesett egy látszólag kényelmes győzelemtől.

„Ez a konstruktőrök között is érint bennünket” – nyilatkozta Button, akinek a csapata jelenleg 38 pontos lemaradásban van a Red Bull istálló mögött.

„Ez szégyen, egy olyan csapatnál, akik minden területen tökéletes teljesítményt nyújtanak. Két verseny és két meghibásodás ami a McLaren számlájára írható, úgyhogy muszáj lesz megoldani ezeket a problémákat, és előrehaladni.”

„Az autó teljesítménye nagyon jó, éppen ezért ez sok. Eldobni 43 pontot két futamot követően, igen az nagyon kemény.”

000 facebook_banner.jpg

Hamilton és Button 52 és 75 pontos lemaradással állnak a vezető Fernando Alonso mögött, úgy hogy már csak hat futam van hátra.

Hamilton egyetért csapattársával és szerinte is javítaniuk kell: "Túl sok rossz kimenetelű versenyen vagyunk túl, így feltételezhetően ez az oka annak, hogy ott vagyunk, ahol.”

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren jenson button formula-1