2012. sze 26.

F1 Horner: Fernando egyenletes teljesítménye megnehezíti a dolgunkat

írta: FormaNet
F1 Horner: Fernando egyenletes teljesítménye megnehezíti a dolgunkat

A Red Bull elismerte, hogy Fernando Alonso idén mutatott következetessége bosszúságot okozhat nekik, és jelentős akadály lehet a sorozatban harmadik világbajnoki cím megszerzésének útjában.

christian horner.JPG 

A Red Bull Racingnél nincs ok panaszra, hisz regnáló bajnokuk, Sebastian Vettel megnyerte a Szingapúri Nagydíjat, és ezzel egy döntő győzelmet szerzett magának és csapatának , mellyel  a pilóták versenyében a német csökkentette hátrányát a bajnoki tabella éllovasához képest, míg a csapat továbbra is a konstruktőri pontverseny első helyén áll, 36 ponttal megelőzve a közvetlen rivális, McLaren istállót.

Ezzel szemben az „üldözött”, Fernando Alonso egy igen nehéz hétvégén van túl, és „csak” harmadik helyen intette le a kockás zászló. Előnye jelenleg 29 egység, ami kicsivel több, mint a futamgyőzelemért járó pontszám.

Christian Horner, a bikák csapatfőnöke úgy véli, Vettel jelenleg is remek formában van, de a Ferrari élmenője, Alonso egy kissé megnehezíti az életüket, ráadásul a spanyolon kívül is van még pár potenciális jelölt, aki belerondíthat a bajnoki tervekbe.

„Seb tapasztalata jelenleg nagy előny” – válaszolt Horner, arra a kérdésre, hogy Vettel milyen formában van, az ingadozó teljesítmények miatt.

„Ő soha nem adja fel, annak ellenére, hogy érte néhány szerencsétlenség mostanában. Sosem láttam még ennyire összeszedettnek, mint most hétvégén, a szingapúri futamon. Lenyűgöző versenyt futott”- dicsérte pilótáját a csapatvezető.

A bajnokság továbbra is nyitott, de bosszantó, hogy a futam végére Fernando mindig odalopakodik a dobogóra.”

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök továbbra is úgy véli, hogy még hat versenyzőnek van esélye a bajnoki cím megszerzésére, és ez megkönnyítheti a helyzetüket abban a tekintetben, hogy a többiek is pontot rabolhatnak Alonsótól.

„2010-ben Sebnek 25 pontos lemaradása volt úgy, hogy két futam volt hátra, így minden lehetséges a többiekre nézve is. Több alkalommal sem volt szerencsénk az idei évben, nehéz futamokon vagyunk túl, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy az autót a soron következő versenyekre felkészítsük. Továbbra is nyomnunk, kell és pontokat menteni Alonsóval, és a többi címkövetelővel szemben is.”

 

FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

f1 red bull sebastian vettel christian horner formula-1