2012. sze 26.

Petrov F1-es jövője egyelőre kilátástalan

írta: FormaNet
Petrov F1-es jövője egyelőre kilátástalan

Egyre valószínűbb, hogy Vitalij Petrov jövőre nem lesz a királykategória mezőnyének tagja, legalábbis ezt lehet sejteni menedzsere, Oksana Kosachenko szavaiból, aki nem titkolja, hogy elfogytak az anyagi lehetőségeik, és pénz nélkül egyszerűen kudarcba fulladnak a tárgyalások.

34. vitalij petrov.JPG 

Vitalij Petrov menedzsere, Oksana Kosachenko nemrégiben már célzott arra, hogy jövőre szeretnének változtatni azon tendencián, hogy Petrov fizetés nélkül, sőt pénzért cserébe sorakozhasson fel a rajtrácsra. Amennyiben ez nem sikerül, abban az esetben Petrov elhagyja a szériát.

„Ha egy orosz versenyző senki számára nem lesz érdekes a Formula-1-ben, csak Vitalij Petrov és Oksana Kosacsenko számára, akkor megtaláljuk az irányt a Formula-1-en kívül"- jelentette ki nemrégiben a menedzser, és most a Ria Novosti orosz hírügynökségnek azt is elárulta, hogy kifogytak a szponzorokból, így egyelőre kilátástalan a helyzet, és abbamaradtak Petrov jövőjével kapcsolatos tárgyalások.

Petrov a Lotus Renault-hoz is fizetős pilótaként érkezett, majd az idei év elején az utolsó pillanatban Jarno Trulli helyére vásárolta be magát a Caterhamhez, ám ekkor még támogatójának tudhatta az orosz állam ellenőrzése alatt lévő, helikoptereket és vegyi anyagokat gyártó Siburt. A cég azonban kivonult az orosz pilóta mögül, így a szponzori források egyelőre elapadtak.

„Időt kérünk. Időre van szükségem, hogy megszilárdítsam a pénzügyi lehetőségeinket, és megtudjam, hogy egyáltalán van-e értelme bármiféle tárgyalásnak. Ha nincs pénz, akkor nincs versenyzés”- nyilatkozta kedden a menedzser, aki azt is kijelentette, hogy a tavalyi évvel ellentétben, most nem fogják az egész telet arra áldozni, hogy különböző lehetőségeket keressenek az F1-ben maradáshoz. Ehelyett inkább „más projekt” után néznek a szérián kívül.

000 facebook_banner.jpg

Mindezek tükrében úgy tűnik, hogy Petrov és Caterham kapcsolata véget ér, ráadásul a szingapúri verseny után a csapatfőnök, Tony Fernandes utalt arra, hogy Heikki Kovalainen jövőjéről valószínűleg hamarosan pozitív hírekkel szolgálhat, az orosz versenyzőről azonban nem tett említést.

„Nagyon örülök Tony pozitív híreinek, de jobban szeretném, ha ezek a hírek az autó fejlesztéséről is szólnának, és nem csak Heikkiről” – jegyezte meg csípősen Kosachenko.

Fotó és szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 szerződés caterham vitalij petrov formula-1