2012. sze 28.

Hivatalos: Schumacher távozik, Hamilton és Lauda érkezik a Mercedeshez

írta: FormaNet
Hivatalos: Schumacher távozik, Hamilton és Lauda érkezik a Mercedeshez

A McLaren bejelentése után nem sokkal Lewis Hamilton és a Mercedes is megerősítette, hogy Michael Schumacher helyét jövőre a 2008-as világbajnok veszi át. Hamilton hároméves szerződést írt alá a német gyártóval.

michael schumacher_1.JPG 

Lewis Hamilton: "Most jött el az ideje, hogy új kihívásokat keressek, és nagyon izgatott vagyok, hogy egy új fejezetet kezdek a Mercedes AMG Petronas Formula-1-es csapattal. A Mercedes-Benz hihetetlen örökséggel rendelkezik a motorsportban, és olyan szenvedéllyel küzd a győzelemért, mellyel én is azonosulni tudok. Együtt tudunk fejlődni, és felemelkedni az új kihívásokhoz. Azt gondolom, hogy segíteni tudok majd abban, hogy az Ezüst Nyilak a csúcsra érjenek, és közös célunk, hogy világbajnokságot nyerjünk."

Ross Brawn csapatfőnök: „Lewis érkezésével hatalmas eltökéltség elé állította a Mercedes Benzt a Formula-1-be, és büszke vagyok arra, hogy Lewis osztozik a jövőképünkön, ambícióinkon, melyek az Ezüst Nyilakat sikerre vezethetik. Hiszek abban, hogy Lewis és Nico kombináció a legdinamikusabb és legizgalmasabb páros lesz a jövő évi rajtrácson, és kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek együtt.”

Brawn méltatta a távozó Schumachert:  "Mercedes AMG Petronas nevében elsőként szeretnék köszönetet mondani Michael Schumachernek azért a fontos hozzájárulásért, mellyel az elmúlt három évben gyarapította csapatunkat. Energiája és elkötelezettsége soha nem ingott meg, még ha az eredmények nem is párosultak saját elvárásaival. Eltökéltük, hogy a 2012-es szezont, közösen, emelt fővel fejezzük be. Mint mindig, most is öröm volt együtt dolgozni Michaellel.”

000 facebook_banner.jpg

Michael Schumacher: "Volt három nagyon szép évem a csapattal, ami a sport szemszögéből sajnálatos módon nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Kívánom Lewisnak és a csapatnak, hogy megvalósítsák azokat a sikereket, melyekért keményen dolgoztunk. Szeretném megköszönni a csapatnak a bizalmukat, és minden srácnak a feltétlen elkötelezettséget. Jelenleg a következő versenyre koncentrálok.”

A Mercedes azt is bejelentett, hogy a háromszoros világbajnok, Niki Lauda csatlakozik az alakulathoz, mint a csapat igazgatótanácsának ügyvezető elnöke.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 lewis hamilton niki lauda michael schumacher formula-1