2012. sze 28.

Hivatalos: Sergio Pérez 2013-tól a McLarennél folytatja F1-es pályafutását

írta: FormaNet
Hivatalos: Sergio Pérez 2013-tól a McLarennél folytatja F1-es pályafutását

A mai napon elsőként számolhattunk be a nagy hírről, mely szerint Lewis Hamilton csütörtökön értesítette csapatát azon döntéséről, mi szerint a Mercedesnél folytatja pályafutását. A pilótakeringő újabb lépéseként péntek délelőtt a McLaren hivatalosan bejelentette, hogy a következő évtől  Sergio Pérez  lesz Jenson Button csapattársa.

26. sergio perez.JPG 

A McLaren hivatalosan is bejelentette Sergio Pérez 2013-as szerződtetését. A mexikói tehetség a bejelentést követően így nyilatkozott:

„Rendkívül izgatott, és boldog vagyok, hogy a Vodafone McLaren Mercedes pilótája lehetek. A McLaren neve az egyik legnagyobb a Formula-1 történelmében. Több mint 40 éve a McLaren az a csapat, ahol a legtöbb pilóta versenyezni szeretne. A McLaren és Ayrton Senna számtalan világbajnoki győzelmén nőttem fel, és valóban nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak Jenson partnerének.”

000 facebook_banner.jpg

„Szeretném megköszönni Jr.Carlos Slimnek, aki 14 éves korom óta segítségemre volt, és aki nélkül ma nem lennék ott, ahol vagyok. A közösen töltött elmúlt nyolc év hihetetlen volt, és az erőmhöz mérten mindent megteszek azért, hogy a Vodafone McLaren Mercedesszel jó eredményeket szállítsak. Régóta keményen dolgoztunk azért, hogy mindezt elérhessük.”

„Azt kell, hogy mondjam, keményen megdolgoztam azért, hogy a karrierem erre a szintre lépjen, és nagyon várom, hogy továbblépjek erre az izgalmas lépcsőfokra. Ez fantasztikus, és minden eddigi erőfeszítésem kifizetődött.”

„Pontosan emlékszem arra a napra, amikor 15 évese elhagytam a családomat, hogy Németországban, a Formula BMW-ben versenyezzek. Ez egy kemény időszak volt számomra. Volt, hogy egy étteremben aludtam, de az álmom, hogy egy napon Formula-1-es versenyző legyek, segített ezekben a nehéz napokban.”

„Végül, szeretném megköszönni szeretett családomnak, akik mindig bátorítottak, és végül, de nem legutolsó sorban, a mexikói embereknek, a hazámnak szeretném megköszönni csodálatos támogatásukat, és a McLarennél elért eredményekkel szeretném majd mindezt viszonozni.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök is üdvözölte a fedélzeten Pérezt: „A McLaren Mercedes nevében örömmel üdvözlöm Sergiót a fedélzeten. „2012-es teljesítménye során meggyőzött minket arról, hogy egy izgalmas lehetőség rejlik benne a jövőre nézve. Dobogós eredményei, és a Monacóban megfutott leggyorsabb köre mind megmutatta nekünk, hogy Sergióból nem hiányzik a sebesség és az elkötelezettség.”

„Néhány hónapja már óvatosan nyomon követjük a fejlődését, és most, hogy csapatunk része lett, a mi feladatunk lesz, hogy finomítsuk, és továbbfejlesszük képességeit a következő években.”

"Sergio és Jenson párosítás kiváló alapot ad nekünk a vezetői képességek tekintetében. Jenson a motorsport egyik legnagyobb alakja, és egyedülállóan megtalálható benne a sebesség, és az okosan versenyzés keveréke. Ez teszi őt félelmetessé, aki a világ bármelyik versenypályáján képes a győzelemért harcolni.  Sergio még fejleszti képességeinek palettáját, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak tehetséges és gyors, de szívesen tanul.”

 

Fotó és szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

f1 mclaren formula-1 sergio perez