2012. sze 29.

F1 Brawn: Hamilton nem a pénz miatt váltott csapatot

írta: FormaNet
F1 Brawn: Hamilton nem a pénz miatt váltott csapatot

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint Lewis Hamilton szezon végén azért hagyja el jelenlegi alakulatát, mert a gyári Mercedes csapat több pénzt kínált neki. A brit bajnok szerződtetésének okait tekintve, Brawn állítása szerint szerepet játszik a nagyobb versenyzői szabadság és az a kihívás, amelyet a német csapat nyújthat neki.

lewis_hamilton.JPG 

Lewis Hamilton szerződéséről egészen a pénteki napig csak a találgatások folytak és végül beigazolódott az a pletyka, miszerint elhagyja azt az csapatot, ahol tulajdonképpen felnőtt, és új kihívásokat keresve a Mercedeshez szerződik. A döntésben sokak szerint szerepe volt a pénznek, vagyis Hamilton fizetési igényeinek, melyeket a McLaren már nem tudott teljesíteni.

Ezt az információt Ross Brawn cáfolta, és egyértelművé tette, hogy a Mercedes nem rabolt bankot azért, hogy megvegyék Lewis szolgálatait. Brawn állítása szerint abban, hogy Hamilton elhagyja jelenlegi munkaadóját nem a pénz volt a motiváló erő, sokkal inkább a csapatban rejlő kihívás, valamint a nagyobb szabadság, melyet a brackley-i bázisú alakulat tud nyújtani Hamiltonnak a szponzorok tekintetében.

„Ez egy versenyképes piac a versenyzők számára, Lewisnak legalább annyira, mint bármelyik másik pilótának ilyen tekintetben. Lewis nem azért csatlakozott hozzánk, mert sokkal több pénzt ajánlottunk neki, mert ez nem így van” – reagált Ross Brawn, újdonsült pilótájával kapcsolatos információkra.

„Az első és legfőbb szempont, hogy Lewis egy autóversenyző. Ez a kulcsa mindennek. Ha ő nem lenne egy sikeres pilóta, akkor semmi sem történne úgy, ahogy. A csapatnál is mindenki így gondolja és elismeri, hogy Lewis egy sikeres versenyző. Ennyi, ez a kulcsa mindennek” – ismételte magát a Brawn.

Bár a Mercedes egyelőre nem olyan versenyképes, mint a McLaren, Brawn mégis hisz benne, hogy Hamilton képes lesz felrázni a csapatot és a győzelem felé fordítani útjukat.

Úgy gondolom, Lewis részese lesz annak a struktúrának, melyben felépítjük a csapatot. Nem egy kész gépezetbe kerül bele, hanem részese lesz annak, ahogy felépítjük a csomagot. Azt hiszem ezt ő is úgy gondolja, hogy ez egy új fejezet és egy következő lépés lesz a karrierjében.”

Bár Hamiltonhoz nagy reményeket fűz a gárda és remélik, hogy a világbajnoki címért harcolhatnak, ennek ellenére nem kapja meg az első számú versenyzői státuszt a csapatnál. Ehelyett egyértelműsítették, hogy a jövő évtől mind a brit, mind pedig Rosberg egyenlő feltételekkel és esélyekkel szállhat harcba a dicsőségért.

000 facebook_banner.jpg

Rosbergnek az elmúlt 2-3 évben sikerült megmutatnia, hogy fel tudja venni a kesztyűt egy hétszeres világbajnok, Michael Schumacherrel is, és a közös munka is jól megy. Nem hiába az ifjabb Rosberg volt az első, aki az első pole pozícióját és első győzelmét tudta szállítani a csapatnak az idei Kínai Nagydíjon. Rosberg, még a pénteki nap folyamán egy Twitter bejegyzéssel üdvözölte, új kolégáját és izgatottan várja a közös munkát vele.

„Fantasztikus, hogy Lewis lesz az új csapattársam! Újabb izgalmas kihívás!” – tette közzé véleményét a német versenyző.

 FormaNet, Németh Dániel

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes f1 lewis hamilton ross brawn formula-1