2012. okt 03.

F1 A McLaren csapatfőnöke is csodálja Alonso idei teljesítményét

írta: FormaNet
F1 A McLaren csapatfőnöke is csodálja Alonso idei teljesítményét

Fernando Alonso idei teljesítményével folyamatosan elkápráztatja rajongóit, és az évben már a riválisoktól is számtalan elismerést kapott. A napokban a Ferrari örök vetélytársának, a McLarennek a csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is elismerő szavakkal illette a kétszeres világbajnokot. Whitmarsh szerint idén messze Alonso végzi a legjobb munkát.

fernando alonso_3.JPG 

Idei eredményei, és küzdeni akarása a legnagyobb pilóták közé emelte a 31 esztendős spanyol klasszist. Nem csupán megszerezte, de versenyről versenyre sikerül megőriznie vezető helyét a bajnokságban, annak ellenére, hogy versenytársak autói hatalmas kihívást jelentenek számára.

Alonso a McLarenhez és a Red Bullhoz képest egy szerényebb teljesítményű Ferrarival ragadja meg minden egyes alkalommal a lehetőségeket, és ez a harcos hozzáállás még a legnagyobb ellenfél csapatfőnökének, Martin Whitmarsh-nak a  csodálatát is kivívta.

„Azt gondolom, az ő legnagyobb előnye a hatalmas természetes tehetség, és az ő remek versenyzői lelkesedése”- nyilatkozta a McLaren csapat vezetője az F1Pulse-nak.

„Legnagyobb erőssége, hogy egy nagyon szívós versenyző. Nagyon kemény tempót diktál még úgy is, hogy nem az övé a legversenyképesebb kocsi. Pontokat szerez, és ez az amit tenned kell, ha meg akarod nyerni a bajnokságot. Azt gondolom, messze ő végezte a legkiválóbb munkát ebben az évben.”

000 facebook_banner.jpg

Whitmarsh azért azt is hozzátette, hogy Alonso kiváló teljesítménye még nem jelenti azt, hogy a McLarennél feltartott kézzel várják a szezon hátralévő versenyeit.

„Reméljük, valamelyest képesek leszünk vadászni rá a következő futamokon, és sikerül néhány pontot elragadnunk tőle. Legalábbis ez a tervünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 mclaren fernando alonso martin whitmarsh formula-1