2012. okt 03.

F1 A McLaren szerint Pérez már az első futamon is a győzelemért harcolhat jövőre

írta: FormaNet
F1 A McLaren szerint Pérez már az első futamon is a győzelemért harcolhat jövőre

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, Sergio Pérez  nem újoncként érkezik a wokingi gárdához, és a mexikói már a jövő évi szezon elejétől kezdve képes lesz győzelemért harcolni.

sergio pérez.JPG 

A 22 esztendős Sergio Pérez a tavalyi szezonban debütált a királykategóriában Peter Sauber csapatánál, jövőre pedig már a legendás McLarennél bizonyíthat, miután Lewis Hamilton a távozás mellett döntött. Annak ellenére, hogy Pérez még igen fiatal, és ez által még híján van tapasztalatoknak, Martin Whitmarsh csapatfőnök biztos benne, hogy gyorsan felveszi a ritmust, és már a 2013-as szezon elejétől kezdve győzelemre esélyes versenyző lesz.

„Úgy vélem, Sergio nagyon fiatal. Reméljük, hogy mozgalmas telünk lesz vele, és fel tudjuk készíteni. Azt nem tudom, hogy elég jó autót fogunk-e csinálni, az majd kiderül, ha első verseny Ausztráliában a győzelemért küzd”- mondta Whitmarsh a Vodafone szerdai telefonos konferenciáján.

„Nem hiszem, hogy újoncként tekint majd magára. Úgy vélem, hogy gyorsan fog tanulni, de mindezt csak az idő fogja megmondani. Optimistán és ambíciókkal teli vágunk majd neki a következő évnek.”

Bár Pérez a Sauber színeiben már három alkalommal is dobogóra állhatott, Whitmarsh szerint ennél sokkal több potenciál van még benne, és éppen ezért választották őt például Paul di Resta helyett.

„Természetesen számos lehetőséget figyelembe vettünk” – válaszolt a csapatfőnök arra a kérdésre, hogy miért éppen a mexikóit választották Di Resta vagy éppen Nico Hülkenberg helyett.

000 facebook_banner.jpg

"Az idei évben néhány hatalmas dobogós eredményt ért el, úgyhogy azt hiszem, tényleg csak figyeltük őt, és a hozzáállását a pályán. Ő egy nagyon intelligens és szerény egyéniség, és úgy gondoljuk, messze nagyobb potenciállal rendelkezik, mint amit eddig mutatott.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren martin whitmarsh formula-1 sergio pérez