2012. okt 03.

F1 Vettel szeretné jövőre is a mezőnyben látni Schumachert

írta: FormaNet
F1 Vettel szeretné jövőre is a mezőnyben látni Schumachert

Az elmúlt hétvégi bejelentés, mely szerint Michael Schumacher a jövő évtől már nem tagja a Mercedes pilótapárosának, továbbra sem hagyja csillapodni a kedélyeket, már csak azért sem, mert az még nem tudható, hogy a hétszeres bajnok visszavonul, vagy esetleg más alakulatnál folytatja F1-es pályafutását. Honfitársa, Sebastian Vettel mindenesetre azt szeretné, ha Schumacher jövőre is a mezőnyben maradna.

sebastian vettel - michael schumacher.JPG 

Michael Schumacher személye, az elmúlt három szezonban nyújtott teljesítménye, és jövője igencsak megosztja a Formula-1 társadalmát. Többen már visszatérése után is úgy vélekedtek, hogy kár volt újraindítania F1-es karrierét, és az elmúlt három évben folyamatosak voltak azok a vélemények, melyek szerint ideje lenne már végleg szögre akasztania bukósisakját.

Lewis Hamilton szerződtetésével a Mercedes egyfelől pontot tett a legendás pilóta jövőjével kapcsolatos, hónapok óta húzódó kérdésre, másfelől viszont még nem tudni, hogy Schumacher mit tervez 2013-ra, de spekulációk természetesen már vannak. Felmerült több csapat neve is (Sauber, Williams,Lotus), miközben egyes értesülések szerint a Daimler elnöke, Dieter Zetsche állást ajánlott neki a Mercedes GP csapatának irányításában.

Schumacher honfitársa és barátja, Sebastian Vettel mindenesetre úgy véli, a 43 esztendős német klasszis távozása nagy veszteség lenne az F1 számára, és reméli, hogy a hétszeres bajnok a következő szezonra is megtalálja a számára megfelelő pilótaülést.

„Ő a legnagyobb név a Formula-1-ben, és még mindig nagyon szórakoztató ellene versenyezni. Jó lenne őt jövőre is itt látni” – idézte Vettel a SID hírügynökség.

000 facebook_banner.jpg

„El vagyok ragadtatva” – válaszolt Vettel arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy Schumacher mérlegeli annak lehetőségét, hogy egy másik csapattal kezdje meg visszatérése utáni negyedik szezonját.

„De ez csakis kizárólag Michael döntése” - vélekedett a regnáló bajnok.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 michael schumacher sebastian vettel formula-1