2012. okt 04.

F1 Barrichello: A Williams nagy árat fizet azért, mert tapasztalatlanok a pilótái

írta: FormaNet
F1 Barrichello: A Williams nagy árat fizet azért, mert tapasztalatlanok a pilótái

A Williams idei teljesítménye össze sem hasonlítható a tavaly mutatott formával, ennek ellenére a Bruno Sanna érkezése miatt a csapattól menesztett Rubens Barrichello úgy véli, az idei autóban sokkal több lehetőség van, mint amit az eddigi pontok mutatnak.

Maldonado Spanyol GP.jpg

A grove-i alakulat már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon megmutatta, hogy az idei autó egy igen versenyképes konstrukció, ám Pastor Maldonado melbourne-i kiesése miatt végül a siker elmaradt. A venezuelai azonban a Spanyol Nagydíjon nagyot villantott, és ott megszerzett futamgyőzelme komoly reményeket adott a csapatnak és pilótának egyaránt, a folytatás sikerességét illetően. Azóta azonban Maldonadónak egyetlen pontot sem sikerült gyűjtenie, míg csapattársa, Bruno Senna azóta öt alkalommal is pontszerző helyen ért célba, így az összetettben négy pontra megközelítette a venezuelait.

Sir Frank Williams alakulata jelenleg 54 ponttal, a nyolcadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, 21 pontos hátrányban a Force India mögött.

r_barrichello.jpg

A csapattól tavaly elküldött Rubens Barrichello úgy gondolja, a Williams sokkal jobban is állhatna, és most fizetik meg annak az árát, hogy tapasztalatlan pilótákkal kezdtek neki az idei szezonnak.

A brazil Radio Jovem Pannak adott interjúban Barrichello elmondta, hogy szerinte idén sem Maldonado, sem pedig Senna nincs olyan helyzetben, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból.

Amikor arról kérdezték a brazil pilótát, mit gondol, ő mire lett volna képes az idei Williamsszel, így felelt: „Ez a fajta gondolkodás nem létezik, mert nem vezetem az autót, így nem gondolhatok arra, hogy velem mire lett volna képes az autó, vagy mire nem."

„De az igazság az, hogy az autó bizonyította, mennyire versenyképes. A Williams jó munkát végzett vele, és az autót sikerült számtalanszor előre juttatniuk a rajtrácson" (tavalyhoz képest)

„Azonban mégis csak sajnálatos, mert úgy gondolom, képesek lehettek volna legalább dupla annyi pontot szerezni, mint amennyi ténylegesen most van. Ez történik akkor, ha a pilótáknak nincs kellő tapasztalata – bár elég gyorsak, de nem tudják, hogyan kell megragadni az esélyt egy olyan eszközzel a kezükben, ami azt biztosítaná a számukra."

000 facebook_banner.jpg

Amennyiben az egykori pilótának reálisak az elgondolásai, és a Williams valóban dupla annyi pontot gyűjtött volna akkor jelenleg a Sauberrel, és akár a Mercedesszel harcolhatna az ötödik, hatodik helyért. Figyelembe véve, hogy az autóval Maldonado futamgyőzelemre is képes volt, azóta azonban egyetlen ponttal sem gazdagította csapatát, talán van Barrichello mondandójának valóságalapja, mielőtt valaki úgy gondolná, hogy csak savanyú a szőlő a brazil számára.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

williams forma1 formula1 rubens barrichello bruno senna pastor maldonado