2012. okt 04.

F1 Hamilton a mezőny legjobban fizetett pilótája lehetett volna a McLarennél

írta: FormaNet
F1 Hamilton a mezőny legjobban fizetett pilótája lehetett volna a McLarennél

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy a Lewis Hamiltonnal való tárgyalások során nem sajnálták a pénzt pilótájuktól, sőt olyan ajánlatot tettek a 2008-as bajnoknak, amivel ő lett volna a mezőny legjobban fizetett versenyzője.

lewis hamilton - martin whitmarsh.jpg 

Lassan egy hete, hogy Lewis Hamilton és a McLaren véget vetett a hónapok óta tartó találgatásoknak, és hivatalossá vált, hogy a brit pilóta hat szezon után elhagyja a wokingi gárdát. Hogy az új kihívás, a Mercedes GP jó döntésnek bizonyult-e, azt csak az idő fogja megválaszolni, az viszont biztos, hogy a McLaren jövőre is szerette volna megtartani jelenlegi párosát, és Martin Whitmarsh csapatfőnök egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem becsülték alá sem versenyzőjüket, sem pedig a Mercedes érdeklődését.

„Azt hiszem Lewis egy top versenyző, és nem becsüljük alá a vonzerejét. Tudtam, hogy kereslet lesz Lewis iránt, és tettünk neki egy ajánlatot. Ez az ajánlat azt hiszem magasabb volt, mint amit jelenleg, vagy a következő évben bárki is kap a Formula-1-ben”- árulta el a csapatfőnök, a szerdai Vodafone telefonos konferencián.

Annak ellenére, hogy végül elveszítették a brit bajnokot, Whitmarsh elégedett, mert tudja, hogy a csapat mindent megtett azért, hogy megtartsa Hamiltont.

„Talán nem én vagyok az, aki a legobjektívebb választ tud adni” – felelte Whitmarsh arra a kérdésre, hogy vajon lehetett volna-e másként alakítani a dolgokat.

"Úgy vélem, nagyon sok beszélgetés történt a csapat vezetősége és Lewis között, és azt hiszem, hogy nincs okunk sajnálkozni. Szerintem egy nagyon jó és komoly ajánlatot tettünk. Végül persze nem sikerült megegyeznünk a feltételekben.”

000 facebook_banner.jpg

„Két dolgot mondhatok: az egyik, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb személy arra, hogy ezekre a kérdésekre tárgyilagosan válaszoljak, a másik pedig az, hogy az F1-ben nincs idő arra, hogy hátratekintsünk, és sajnálkozzunk.”

„Rengeteg erőfeszítést tettünk azért, hogy megpróbáljuk Lewist megtartani. Nyilvánvaló, hogy ő minden csapat számára egy nagyszerű lehetőség, és ennek figyelembevételével tettük meg erőfeszítéseinket. De azt hiszem végül Lewisnak kellett döntenie, nekünk pedig meg kellett várnunk.”

A döntés hátteréről és részleteiről egyébként Japánban beszélt először a brit versenyző, erről ITT olvashattok.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren lewis hamilton martin whitmarsh formula-1