2012. okt 04.

F1 Hülkenberg készen áll a feljebb lépésre, de cáfolja a ferraris pletykákat

írta: FormaNet
F1 Hülkenberg készen áll a feljebb lépésre, de cáfolja a ferraris pletykákat

Az utóbbi hetekben sok feltételezés látott napvilágot a Ferrari 2013-as pilótafelállását illetően. A spekulációk szerint Felipe Massa helyére szeretne új pilótát igazolni a Ferrari. A paddockban az a hír járja, hogy már meg is van a brazil helyettese, Nico Hülkenberg személyében. A fiatal német óvatosan fogalmaz a jövőjét illetően, míg a brazil pilóta továbbra is a teljesítményével szeretné meggyőzni a Scuderia vezetőségét.

28. nico hülkenberg.JPG 

Korábban látott napvilágot az a hír, hogy a Ferrari talán Nico Hülkenberget szeretné Felipe Massa helyére ültetni, a Formula-1 2013-as szezonjában. Természetesen egyik istállónál sem erősítették meg a híresztelést, de a Scuderiánál meglehetősen nagy a csend, a jövő évi pilótafelállással kapcsolatosan.

Vizsgáljuk meg az olasz csapat lehetőségeit. A legelső opció, hogy Felipe Massa szerződését meghosszabbítják. Sokan leírták a brazil versenyzőt, de a szezon második felében, mintha újra régi önmagára talált volna, és három futamon 26 világbajnoki pontot szerzett. Ha a 31 éves pilóta tudja tartani ezt a formát, akkor komoly segítséget nyújthat Fernando Alonso számára, mivel pontokat rabolhat a spanyol üldözőitől. Emellett Massa igazi csapatjátékos és képes második számú pilótaként versenyezni. Az is tény, hogy Fernando Alonso a brazil maradása mellett van, és ezzel nem bomlana meg a Ferrari pilótapolitikája sem.

Egy másik lehetőség, hogy a Scuderiánál teljesen elfogyott a türelem Massával szemben, és a konstruktőrök világbajnokságában is eredményes szeretne lenni az istálló. Ebben az esetben, két lehetőség vetődik fel. A Ferrari egy olyan pilótát keres, aki kellő tapasztalattal rendelkezik, és képes elfogadni, hogy jelen pillanatban Fernando Alonso köré épül a csapat. A másik opció, hogy az olasz alakulat egy fiatal, sikerre éhes és nagy lehetőségeket rejtő pilótát igazol, akiből pár év múlva első számú pilóta lehet (valószínűleg Fernando Alonso távozása után).

 

Ha a Ferrari valóban csiszolatlan gyémántot keres, akkor Nico Hülkenberg kiváló választás lehet. A fiatal német versenyző a tavalyi évben nem kapott pilótaülést. Idén Adrian Sutil helyét örökölte meg a Force Indiánál, és ahogy fejlődött a csapat az idény során, úgy javult folyamatosan a német pilóta teljesítménye is.

A fiatal pilóta Szuzukában profin nyilatkozott a csapatváltást illető spekulációval kapcsolatosan.

„Itt és most kizárólag csak a munkámra koncentrálok, ez minden, ami fontos. Ha jól végzed a feladatod, akkor azt észreveszik, mint ahogy Sergióval (Pérez) is így történt. Az újságírók különféle ülésekbe ültetnek, de ez mind csak feltételezés” – mondta a német tehetség, és egyértelművé tette, hogy még semmi konkrét bejelenteni valója nincs a jövőjét illetően.

„Nagyon sok a spekuláció, de még semmit sem tudok mondani a jövőmmel kapcsolatosan. Még várunk egy kicsit. Beszéltünk erről a csapattal (Force India), és van lehetőségem itt versenyezni a jövőben, de azt gondolom, az események (pilótamozgás) az utolsó héten fognak megtörténni.”

Arra a kérdésre, hogy két teljes szezon utána, a Williams és a Force India pilótájaként, készen áll-e arra, hogy feljebb lépjen, Nico egyszerűen felelt: „Aha!”

Mi közben folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb spekulációk a pilótakeringővel kapcsolatosan, Felipe Massa jó teljesítménnyel és világbajnoki pontokkal próbálja meggyőzni a Ferrari vezetőségét. A 31 esztendős brazil továbbra is bizakodó.

000 facebook_banner.jpg

„Azt gondolom nincs itt az ideje (a jövőről beszélni), de magabiztos vagyok, és remélem, hogy a dolgok jól fognak alakulni. A jó eredményre kell koncentrálnunk, és majd meglátjuk. Amíg nincs aláírva semmi, addig jobb nem túl sokat beszélni erről, inkább a munkára kell koncentrálni, és a megfelelő vezetésre. Remélem, hogy sikeres versenyünk lesz, és jó véget fog érni a világbajnokság – ez nagyon fontos a számomra, a csapat számára, és mindenki másnak” – nyilatkozta Szuzukában Massa.

FormaNet, Kiss Róbert

Fotó: FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa formula-1 nico hülkenberg