2012. okt 04.

F1 Maldonado: Barrichello mondhat amit akar...

írta: FormaNet
F1 Maldonado: Barrichello mondhat amit akar...

Rubens Barrichello a minap azon véleményének adott hangot, hogy a Williams legalább kétszer annyi pontot gyűjthetett volna eddig az idei szezonban, ha a pilótapárosa kicsit rutinosabb lenne. A brazil ex csapattársát, Pastor Maldonadót azonban hidegen hagyja Rubens finom kritikája, és bár elismeri, hogy tavaly sokat tanult a rutinos pilótától, de véleménye szerint egyáltalán nem tudható, hogy ezzel az autóval mire lett volna képes.

24. pastor maldonado.JPG 

Idén januárban Rubens Barrichello pilótaülés nélkül maradt, miután a Williams Bruno Sennát választotta Pastor Maldonado melléa 2012-es szezonra. A veterán pilóta két évet húzott le Sir Frank Williams csapatánál, egy meglehetősen gyenge konstrukcióval. Jelenleg túl van egy indycaros szezonon, és továbbra sem zárkózik el a királykategóriába való visszatérés gondolatától.

Hogy idén mire lenne képes a tavalyinál sokkal erősebb Williamsszel, azt ő maga sem tudta megmondani, de véleménye szerint rutinosabb versenyzőkkel jelenleg sokkal jobban állna a csapat. ( erről itt olvashattok)

Pastor Maldonado mindenesetre úgy véli, hogy pillanatnyilag sokkal erősebb a csapat, mint tavaly, amikor még a brazil is ott volt, bár a venezuelai nem tagadja, hogy sokat segített Barrichello tapasztalata.

„Mondhat amit akar” – reagált Maldonado az Autosport azon kérdésére, hogy mit szól Barrichello véleményéhez.

„Ő két évig volt a csapatnál, és akkor rosszabb volt a helyzet.”

„Sokat tanultam tőle, mert tapasztalt volt. Annyira profi és versenyképes volt, és nagyon keményen hajtott, ő volt a legtapasztaltabb srác az F1-ben. De nehéz lenne megmondani, hogy most mire lett volna képes. Könnyű azt mondani, hogy ’na most én fogok megnyerni minden versenyt’, de ilyet nem lehet kijelenteni. Tiszteletben tartom az ő álláspontját, de majd meglátjuk”- vélekedett a venezuelai pilóta, aki egyébként elégedett saját teljesítményével, elsősorban tempójával. Maldonado úgy véli, hogy kudarcok mögött sokszor a balszerencse állt, és bízik benne, hogy csapata továbbra is a helyes úton halad tovább.

000 facebook_banner.jpg

„Elég jó munkát végzek, különösen ami a sebességet illeti. Volt néhány problémám a versenyeken, de ezek nem csak a tapasztalatlanságból adódtak. Volt jó néhány balszerencsés futamunk ebben az évben, és nem csak az autó problémái miatt, hanem a sportfelügyelők miatt is. A csapatnál most nagyon jó a hangulat, és minden egyes alkalommal egyre jobb.”

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 williams rubens barrichello formula-1 pastor maldonado