2012. okt 05.

F1 Alonso szerint csoda lenne, ha idén megnyerné a világbajnokságot

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint csoda lenne, ha idén megnyerné a világbajnokságot

Fernando Alonso meggyőző, 29 pontos előnnyel érkezett Szuzukába, a Japán Nagydíjra, ám a kétszeres spanyol világbajnok nagyon jól tudja, hogy ezzel az előnnyel sincs teljes biztonságban, hiszen még hátra van hat verseny, és egyetlen hiba elég ahhoz, hogy ez a különbség eltűnjön. A Ferrari pilótája figyelembe véve az autó szezon elején mutatott gyengécske teljesítményét is, úgy véli, kész csoda lenne, ha idén sikerülne megszereznie harmadik világbajnoki címét.

Alonso szerint csoda lenne a cím.jpg

Az idei év Alonso számára nem csupán egy világbajnoki győzelemről szól, hanem arról is, hogy sikerül-e új rekordot beállítania, amely alapján ő lehet a Formula-1 eddigi legfiatalabb háromszoros világbajnoka. Ebben a versenyben is, a pontversenyben legközelebbi riválisa, Sebastian Vettel a nagy vetélytárs, akinek ráadásul plusz motivációt ad, hogy ő a regnáló világbajnok az egymást követő második évben, így ha idén a német nyerne, azzal feliratkozhatna Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher mellé, mivel az F1 történelmében eddig csak nekik sikerül három egymást követő évben világbajnoki címet ünnepelniük. Fangio négy egymást követő évben ( 1954-1957), míg Schumacher öt éven keresztül (2000-2004) volt legyőzhetetlen.

Alonso előnye a riválisok, a Red Bull és a McLaren autóinak elmúlt versenyeken mutatott tempója alapján sincs teljes biztonságban, ám ennek ellenére is optimistán várja a szezon véghajráját, azonban úgy véli, valóban kisebb csoda lenne, ha az utolsó futam leintését követően is az ő neve mellett állna a legtöbb pont.

„Már az is csoda, hogy jelenleg mi vezetjük a bajnokságot" - nyilatkozta a 31 éves bajnok.

„Hosszú utat tettünk meg az első hat verseny óta, amikor még a Q3 sem volt mindig elérhető, és amikor 1,5 másodperccel voltunk lassabbak a legjobbaktól. Mostanra az autó sokat javult, és rendszeresen dobogósok vagyunk, ezért optimistábbak is, de azt is látnunk kell, hogy mit tudunk tenni mostantól a szezon végéig."

Alonso a gyenge kezdés ellenére is dicsérte csapatát, és úgy véli, a lehetőségekhez képest eddig tizennégy tökéletes futamot teljesítettek.

„Ha megnyerjük a címet, az egy csoda lesz, de ez csak akkor lehetséges, ha továbbra is a legjobban végezzük a feladatunkat, mert hiszem, hogy eddig 14 tökéletes versenyen vagyunk túl."

„Muszáj hiba nélkül megcsinálnunk az elkövetkező hat versenyt, nyugodtnak kell maradnunk, és vasárnaponként annyi pontot kell haza vinnünk, amennyit csak lehetséges, néha negyedikek leszünk majd, és néha másodikak."

000 facebook_banner.jpg

„A verseny attól is függ, hogy melyik versenytárs mit csinál, és majd meglátjuk, hogy agresszíven támadunk, vagy éppen védekezünk egy futamon. Szingapúrban agresszívek voltunk a verseny elején, hogy javítsunk a rossz időmérő miatt, de a végén Button és Vettel túlzottan messze volt, így nem volt értelme kockáztatni" – nyilatkozta Alonso a szezon hátralévő részével kapcsolatosan.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso japán nagydíj formula1