2012. okt 05.

F1 Nicolas Prost vezetheti a Lotust a fiatal pilóták tesztjén

írta: FormaNet
F1 Nicolas Prost vezetheti a Lotust a fiatal pilóták tesztjén

Lotus F1 Team bejelentette, hogy a jövő hónapban sorra kerülő fiatal pilóták tesztjén, Alain Prost fia, Nicolas Porst tesztelheti az R30-ast Abu Dzabiban, illetve ezt megelőzően egy privát teszten is részt vesz Spanyolországban, ahol a csapat 2010-es autóját vezetheti felkészítés gyanánt.

nicolas prost.JPG 

A négyszeres világbajnok, Alain Prost a Renault nagyköveteként tevékenykedik, és az elmúlt hétvégén volt alkalma kipróbálni a Red Bull 2010-es, világbajnok versenyautóját. Hamarosan azonban fiára, Nicolasra vár a nagy feladat, aki ugyan a Lotus tartalékpilótája, de eddig még nem kapott lehetőséget. A 31 esztendős pilóta a Lotus-Renault-t vezetheti majd a fiatal pilóták háromnapos tesztjének pénteki és szombati napján, ezt megelőzően pedig egy privát teszt keretén belül, a spanyolországi Circuito de Navarra pályán ülhet a 2010-es konstrukcióba, az R30-ba.

Ez egy fantasztikus lehetőség számomra, hogy a motorsportok legmagasabb szintjén is tapasztalatokat gyűjthessek, és nagyon hálás vagyok a csapatnak azért, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Már hónapok óta együtt dolgozom a csapattal, de az R30-as vezetése lesz az első alkalom, hogy versenykörnyezetben vezethetek, úgyhogy a célom az lesz, hogy a lehető legtöbb időt töltsem a pályán, miközben remélhetőleg néhány hasznos visszajelzést is adhatok a csapatnak” – nyilatkozta az előtte álló lehetőségről Nicolas Prost.

000 facebook_banner.jpg

„Nicolas ebben a szezonban tartalékpilótaként jó munkát végzett, és örömmel kínálunk neki egy helyet a fiatal pilóták tesztjén, a jövő hónapban. Ez egy nagyszerű lehetőség a feltörekvő pilóták számára, hiszen tapasztalatot gyűjthetnek arról a kategóriáról, amely a céljuk. Nicolas eddigi karriere során a motorsportok különböző területein fejlesztett képességeit, és biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hasznos teszt lesz mind a csapat, mind pedig saját maga számára” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.

A Lotus a következő hetekben további pilótákat jelent be, akik novemberben Nicolas Prost mellett szintén bizonyíthatnak a Yas Marina versenypályán.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

teszt lotus forma-1 abu dzabi nicolas prost formula-1