2012. okt 06.

F1 Kobajasi: Egy álom válna valóra

írta: FormaNet
F1 Kobajasi: Egy álom válna valóra

Kobajasi Kamui számára igencsak jól alakult az időmérő edzés, hiszen a harmadik helyről kezdheti meg a holnapi versenyt. A japán pilóta nem tagadja, hatalmas céljai vannak a Japán Nagydíjon, mégpedig hazai közönsége előtt megszerezni élete első dobogós helyezését.

kobayashi-sauber-japan-2012.JPG

Kobajasi úgy érzi, egy álom válna valóra azzal, ha vasárnap hazai rajongói előtt sikerülne dobogós eredményt elérnie. Az időmérőn megszerzett negyedik helye erre jó alapot adhat, ráadásul a harmadik legjobb időt autózó Jenson Button váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott, így a japán pilóta egyel előrébb került a rajtrácson.

Hazájában eddig ez a legjobb rajtpozíciója Kamuinak,és F1-es pályafutása során is csak egyszer indulhatott ennél előrébb, a Belga Nagydíjon, ám ott ő is belekeveredett a Grosjean által előidézett balesetbe, így kedvező rajthelyzetét nem tudta sikerre váltani.

„Boldog vagyok, mert úgy hiszem a lehető legjobb eredményt sikerült ma elérni" – nyilatkozta a japán pilóta az időmérőt követően.

„Szeretném megköszönni a csapatnak, mert péntek óta nagyot sikerült az autóval előrelépni. Kezdetben csak szenvedtünk az új alkatrészekkel, de mostanra minden rendbe jött. Miután a beállításokon sokat változtattunk, az autó újra gyors."

„Onnan ahonnan indulok majd, nagy esélyem lehet harcolni a dobogós helyezésért, és egy valóra vált álom lenne, ha sikerülne megszereznem hazai közönség előtt az első formula-1-es dobogós helyezésemet."

000 facebook_banner.jpg

Kobajasi optimizmusát csupán egyetlen részlet zavarja, mégpedig az, hogy a negyedik helyről, a japán pilóta mellől indul Romain Grosjean, aki miatt élete legjobb rajtpozícióját, a Belga Nagydíjon nem tudta jó eredményre váltani. Kamui mindent megpróbál megtenni azért, hogy ne ismétlődjön meg hasonló eset.

„Mindenek előtt egy jó rajtot kell vennem, és talán valamivel több szerencse is kellene, mint amennyi idén Spában volt, amikor az első sorból rajtoltam, de belekeveredtem a balesetbe" – nyilatkozta Kobajasi Kamui hazai versenye előtt.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 japán nagydíj formula1 sauber kobajasi kamui