2012. okt 10.

F1 Vettel: Massa is tudna olyan gyors lenni, mint Alonso

írta: FormaNet
F1 Vettel: Massa is tudna olyan gyors lenni, mint Alonso

Bejegyzés alcíme...

A rendkívül szoros 2012-es szezonban a pályán zajló csatározások, és a fejlesztési verseny mellett komoly szerepet kap a lélektani hadviselés is. Öt nagydíj van még hátra a szezonból, ami hatalmas csatát ígér elsősorban Sebastian Vettel és Fernando Alonso között, így nem csoda, ha felerősödnek a pilóták egymáshoz intézett burkolt üzenetei. A címvédő most Felipe Massát méltatta, ami egy kis szurkálásnak is betudható spanyol riválisával szemben.

Vettel-massa -szuzuka.jpg  

Felipe Massa jövője egyelőre továbbra is bizonytalan a Ferrarinál, bár egyes jelentések szerint a megállapodás egyre közelebb van. Sebastian Vettel mindenesetre úgy véli, Massa tudna olyan gyors lenni mint Fernando Alonso, és éppen ezért értetlenül áll az előtt, hogy a Ferrari kettesszámú pilótája miért szenved annyira csapattársa mellett egy azonos autóban. A Red Bull német pilótáját egy brazil lap, a Folha de s. Paulo kérdezte Massáról elsősorban abban a vonatkozásban, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy az elmúlt két évben ilyen gyenge teljesítményt nyújtott.

„Nem igazán értem. Valóban szeretem Felipét mint embert, és tisztelem, mint pilótát. Nagyon sok ember elfelejti, hogy hányszor nyert már, és azt is, hogy hogyan veszítette el egy ponttal a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben. Ha akkor bajnok lett volna, akkor most teljesen másként beszélnének róla. Nem értem, hogy miért szenvedett ennyit ebben az évben” - nyilatkozta a regnáló bajnok.

Massa mélyrepülését sokan a hungaroringi balesetéhez kötik annak ellenére, hogy saját maga már nem egyszer hangoztatta, hogy semmit nem változott a hozzáállása az baleset előtti időkhöz képest, amikor még világbajnoki címért harcolt. Felipe 2008-ban az akkori címvédő, Kimi Räikkönen csapattársaként mutatott kiemelkedő teljesítményt, illetve két évvel korábban a legendás Michael Schumacher mellett is nagy csatákat vívott csapaton belül.

000 facebook_banner.jpg

„Minden tiszteletem Fernandóé, de azt hiszem, hogy Felipe is lehetne olyan gyors mint ő, vagy olykor talán még gyorsabb. Nem értem, hogy miért ilyen nagy a kettőjük közti különbség. A múltban Felipe olyan kiváló pilótákkal versenyzett, mint Michael és Kimi, és mellettük is mindig gyors volt, ezért nem értem. Én viszont nem vagyok a Ferrari versenyzője, így nem tudhatom, hogy mennek ott a dolgok.”

„Elég sajnálatos, hogy az emberek gyorsan elfelejtenek dolgokat. 2008-ban Massa volt az egyik legjobb, és ha akkor Magyarországon a motorja nem füstöl el, akkor most bajnok lenne. Tudom, hogy ebben a sportban nincs „ha”, de az akkor is így van”- dicsérte Vettel jelenlegi nagy riválisának csapattársát.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 felipe massa sebastian vettel formula-1