2012. okt 11.

F1 Schumacher: Egy jó eredményhez sokat kellene javulnunk

írta: FormaNet
F1 Schumacher: Egy jó eredményhez sokat kellene javulnunk

Michael Schumacher úgy véli, hogy csapatának jelentős előrelépésre lenne szüksége ahhoz, ha visszavonulása előtt még egy erős eredményt szeretne elérni.

michael schumacher_2.JPG  

Michael Schumacher 2010-es visszatérése óta mindössze egyetlen egy dobogós helyezést tudott felmutatni - az idei Európa Nagydíjon -, és a hátralévő öt futam az utolsó esélye arra, hogy ezen a statisztikán szépíthessen. A hétszeres világbajnok szerint dobogós esélyei mindössze azon múlnak, hogy a Mercedes képes lesz-e javítani az autó teljesítményén.

„Minden attól függ, tudunk-e jelentősen javítani az autón, vagy sem” – nyilatkozta Schumacher csütörtökön a koreai paddockban.

„Ha az utóbbi versenyeket nézzük, tudjuk, hogy olykor szükség van egy kis szerencsére, de mi nem erre alapozzuk az eredményeinket. Szóval továbbra is dolgozunk az autón, és még mindig bízom benne, hogy javulni tudunk. De minden attól függ, hogy mekkora arányban tudjuk ezt megtenni.”

Visszavonulásával kapcsolatban a német legenda elismerte, hogy egészen más most a helyzet, mint anno, 2006-ban, amikor a bajnoki küzdelem közepette jelentette be akkor még véglegesnek tűnő döntését.

„2006-ban ez idő tájt még harcoltam a bajnoki címért, egészen a szezon utolsó előtti futamáig, amikor Szuzukában kiestem.Nem hiszem, hogy most közel lennék ehhez, szóval igen, most egészen más a helyzet.”

000 facebook_banner.jpg

Ami az előtte álló hétvégét illeti, Schumacher célja először is az, hogy a kvalifikáció bekerüljön a Q3-ba. 

„Ami a pálya karakterisztikáját illeti, a csomagunk elvileg rendben van. Pontosan ugyan nem tudom, hogy ez mit jelent, de remélem azt, hogy az időmérőn benne lehetünk a top10-ben, és onnan majd meglátjuk. Ha a Japánban nyújtott versenytempónkat vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy nem volt túl rossz. Az időmérőn ugyan nem voltunk túl jók, a versenyen a leggyorsabb körünk nem volt sokkal elmaradva az élmenők leggyorsabb köreitől.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 michael schumacher formula-1 koreai nagydíj