2012. okt 12.

A Red Bullok uralták a 2. szabadedzést Koreában

írta: FormaNet
A Red Bullok uralták a 2. szabadedzést Koreában

Sebastian Vettel mindkét keveréken a leggyorsabb kört futotta a második, másfél órás szabadedzésen, mögötte csapattársa, Mark Webber végzett, a harmadik legjobb köridő pedig a legnagyobb rivális, Fernando Alonso neve mellé került.  

vettel - korea.jpg  

A második gyakorláson már 22 fokos meleg, egyre javuló aszfalt, ám továbbra is csekély létszámú közönség fogadta a királykategória mezőnyét. 

Az installációs körök után azonnal megszülettek az első mért körök, Lewis Hamilton 1:41.851- gyel nyitotta meg a sort, pillanatokon belül azonban már előkerültek 1:40-es majd az 1:39-es köridők, és alig telt el negyed óra és Vitalij Petrov kivételével mindenki feliratkoztak a tabellára. Ekkor Sebastian Vettel,  Michael Schumacher, Mark Webber trió állt az élen, de a sorrend nagyon gyorsan változott.

Az aszfalt ugyan sokat javult az első edzés elejéhez képest, csúszkálásokból azonban még most sem volt hiány. A gyakorlás elején Sergio Pérez és Bruno Senna is bemutatott egy-egy látványos kicsúszást. A Sauber mexikói tehetsége a célegyenes végén forgott ki, míg Senna a 12-es kanyar bukóterét tesztelte.

Fél óra elteltével Mark Webber 1:39.404-es köre volt a legjobb, mögötte pedig a két Ferrari sorakozott fel. Nagyjából ebben az időben előkerült a piros jelölésű szuperlágy Pirelli, elsőként Jean-Eric Vergne a Tor Rossójan. Pérez szintén már a szuperlágy gumikon körözött, amikor le kellett parkolnia Sauberjét, és véget ért számára az edzés.

A keményebb keveréken végül Vettel volt a leggyorsabb 1:39-089-es idejével, majd az edzés utolsó harmadában ő is megkapta az opciós gumikat, és a két Red Bullnak köszönhetően megszülettek az első 1:38-as gyorskörök is. Negyed órával a leintés előtt Vettel és Webber mögött Fernando Alonso, Jenson Button és Michael Schumacher autózott a legjobb ötben, míg a top10 második felének sorrendje Felipe Massa, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen volt.

Egészen az utolsó percekig nagy volt a forgalom a pályán, de az edzés végén a többség már a használt abroncsokon hosszabb etapokat teljesített, így a sorrendben nem történt változás. A két Red Bullt Alonso három tizedmásodpercre tudta megközelíteni, míg a 10. helyen záró Räikkönen már egy másodperccel lassabb volt a címvédőnél. 

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye: 

2. szabadedzés - korea.PNG

Első szabadedzés eredménye

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull szabadedzés sebastian vettel formula-1 koreai nagydíj