2012. okt 12.

F1 A Red Bull számára az idei bajnoki cím lenne a legértékesebb

írta: FormaNet
F1 A Red Bull számára az idei bajnoki cím lenne a legértékesebb

Öt futammal a 2012-es szezon vége előtt, szintet teljesen természetes, hogy a csapatok némi esélylatolgatásba kezdenek saját helyzetük alapján. Nem kell azon sem csodálkozni, hogy a Red Bull Racing mind a konstruktőri, mind az egyéni bajnokságban a címvédésre készül, ám a csapatnál úgy vélik, amennyiben idén is sikerülne megnyerniük mindkét világbajnoki címet, azok lennének az eddigi legértékesebb trófeák.

Red Bull legédesebb bajnoksága.jpg

A Red Bull és Sebastian Vettel idén zsinórban harmadjára szerezheti meg a világbajnoki trófeát, ám a csapatfőnök Christian Horner szerint az idei év szoros csatái miatt, ez lehetne a legédesebb győzelem a három diadal közül.

„Azt gondolom, sok szempontból is ez lenne a legnagyobb győzelmünk, mert nem könnyen jutottunk hozzá" – nyilatkozta Horner az AUTOSPORT azon kérdésére, hogy mi a véleménye egy esetleges idei győzelemről, összehasonlítva az eddigi diadalokkal.

„2010 egy fenomenális teljesítmény volt, az, hogy sikerült elérnünk egy ilyen eredményt, és a 2011-es címvédés jobb volt, mint egyszerűen nyerni."

„Ebben az évben a szabályváltozások miatt télen komoly kihívás elé kerültünk, így aki idén megnyeri a bajnokságot az valóban megérdemli, mert ez az utóbbi idők legnehezebb éve."

2010-ben Sebastian Vettel az utolsó versenyen, Abu Dzabiban nyerte meg első világbajnoki címét, úgy, hogy nem a legnagyobb esélyesként érkezett a szezonzáró futamra, majd tavaly egész évben a német bajnok dominanciájának lehettünk szemtanúi, így sikerült megvédenie világbajnoki címét.

A Red Bull jelenleg a konstruktőrök pontversenyét 41 ponttal vezeti a McLaren előtt, míg Vettel négy pontra csökkentette lemaradását a Japán Nagydíjig meggyőző fölénnyel vezető Fernando Alonsóhoz képest. Koreában tehát elkezdődik a végjáték. Jelenleg egyre többen gondolják úgy, hogy az idei világbajnoki címre Vettel a legesélyesebb, figyelembe véve a Red Bull formáját, ám a csapatfőnök nincs teljesen meggyőződve erről.

„Az egyetlen dolog, amit idén láthattunk, hogy lehetetlen előre jósolni. Két erős versenyünk volt Szingapúrban és Szuzukában, de hátra van még öt verseny, így most csak erre az öt futamra figyelünk."

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy bárki is tisztában van azzal, hogy hogyan alakulnak a teljesítmények ezen a hétvégén. Ez egy olyan pálya, ahol a korábbiakban jól teljesítettünk, és reméljük, hogy ezen a hétvégén ismét sikerül erősnek lennünk."

000 facebook_banner.jpg

"Kiváló volt egymás után megszerezni a győzelmet Szingapúrban és Szuzukában, és ez nagyon fontos volt Sebastian számára, és a pontok száma miatt jót tett Fernando kiesése. Két héttel ezelőtt még 53 pont előnye volt, szóval ez is azt mutatja, hogy milyen gyorsan megváltozhatnak a dolgok, ezért lenne helytelen bármiféle feltételezés, vagy jóslat az elkövetkező versenyekre" – vélekedett Christian Horner csapatfőnök a Koreai Nagydíj előtt.

A pénteki szabadedzések tükrében egyelőre úgy tűnik, hogy egy újabb szoros csatát láthatunk, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren pilótái között, és meglehet, hogy a Mercedesek is beleszólhatnak a nagyok játékába - az egyenesekben legalábbis az Ezüst Nyílak voltak a leggyorsabbak pénteken. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 red bull formula1 sebastian vettel christian horner koreai nagydíj