2012. okt 12.

F1 Hamilton egy újabb pole pozícióval és egy győzelemmel kibékülne

írta: FormaNet
F1 Hamilton egy újabb pole pozícióval és egy győzelemmel kibékülne

A legutóbbi két versenyen Lewis Hamilton mindössze 10 pontot gyűjtött, ami nem éppen a legsikeresebb út második világbajnoki címe felé. A brit pilóta azonban továbbra is hisz benne, hogy a hátralévő öt versenyen behozhatja lemaradását, hiszen még 125 pont gyűjthető. Az koreai versenyhétvége első szabadedzésén Hamilton autózta a legjobb köridőt, és bár a második gyakorláson nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt elképzelte, ettől függetlenül nincs kétségbeesve, hiszen az örök igazság, hogy a pontokat csak a verseny után kell számolgatni.

lewis hamilton - korea.jpg  

Lewis, miután az utolsó két versenyed elég kiábrándítóan sikerült, most mi a véleményed a világbajnokságról?

Lewis Hamilton: Azt mondanám, hogy még mindig megszerezhető de nyilván számomra ez most kissé nehézkesebb lett, Sebastian (Vettel) és Fernando (Alonso)  számára pedig egy kicsit fényesebb a helyzet. De még mindig szerezhető 125 pont, így bármi lehetséges.

Ez azt jelenti, hogy még mindig reménykedsz?

LH: Igen, és még mindig játékban vagyok. Matematikailag még van rá lehetőségem, de ha már elméletben sem lenne esélyem, akkor is folyamatosan nyomnám, hogy a lehető legjobb helyen végezzek.

Hogy tetszik a koreai pálya?

LH: Szeretek itt lenni. Nagyszerűek a körülmények, és a pálya is szórakoztató. Eddig mindig jó versenyt futottam itt.

Az autónak hogy fekszik a pálya?

LH: Remélem, tudunk még valamennyit javulni a hétvégén. Rájöttünk, hogy az utóbbi időmérőn, és versenyen volt némi technikai problémánk, ami számomra annyiban pozitív, hogy most már legalább tudom, hogy miért éreztem furcsa dolgokat. Szóval remélem, hogy ez a hétvége jobb lesz. Az első szabadedzés ma rendben volt, majd a másodikon küszködtem. A két edzés között módosítottunk valamennyit a beállításokon, de nem volt jelentős., csak a hátsó hasmagasságon állítottunk, majd ezután nem tudtam megfelelően munkára bírni az opciós gumikat. Este további változtatásokat végzünk majd, és remélhetőleg holnap jobban fognak működni.

Szóval az autó elég gyors egy győzelemhez?

LH: Nos, úgy tűnik, hogy a Red Bull nagyon gyors, de mi sem hagyjuk magunkat, és valójában a tempónk nincs messze tőlük. Szóval minden a beállításokon múlik, és ha ez sikeres lesz, akkor versenyképesnek kell lennünk.

Amikor a beállításokat emlegeted, van valami olyan konkrét dolog, ami nem a terveknek megfelelően működött?

LH: Semmi különös, csak úgy összességében kell még módosítanunk. De félre ne értsd, az első edzés fantasztikus volt, és csak rajtunk múlik, hogy megtudjuk, milyen változtatás okozta a visszaesést.

Tavaly itt megszerezte a pole pozíciót. Meg tudod csinálni újra?

LH: Nem vagyok benne biztos. De azt biztosan tudom, hogy megpróbálom.

000 facebook_banner.jpg

Sebastian Vettel azt mondta, hogy úgy tűnik, a McLaren hosszútávon versenyképes...

LH: Remélem, igaza van (nevet), mivel én nem sokat teljesítettem belőle.

Az imént mondtad, hogy még mindig esélyesnek tartod magad a világbajnoki címre. Ennek tükrében hogyan közelíted meg ezt a versenyt? Kik azok, akik veszélyesek lehetnek, és kik azok, akik nem?

LH: Nos, ha megnézzük a tavalyi versenyt, igen, pole-ból indultam, végül másodikként értem célba, szóval most is szívesen rajtolnék pole-ból, és egészen a kockás zászlóig megtartanám ezt a helyet. Hogy vajon ez megtörténhet? Nem tudom. Hogy ki lesz veszélyes? Remélem, hogy én, függetlenül attól, hogy mi történt ma délután. (Nevet) A Red Bullok biztosan, és még azt mondanám, hogy a Lotus is elég jó. Ők ugyan még mindig nem nyertek versenyt, de sok pályán igen meggyőző teljesítményt mutattak, ezért vasárnap velük is számolni kell. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren lewis hamilton formula-1 koreai nagydíj