2012. okt 12.

F1 Petrov több támogatóra, míg Kovalainen versenyképesebb autóra vágyik

írta: FormaNet
F1 Petrov több támogatóra, míg Kovalainen versenyképesebb autóra vágyik

A Caterham jövő évi pilótafelállása még mindig bizonytalan. Vitalij Petrovnak több támogatóra, míg Heikki Kovalainennek egy jobb autóra lenne szüksége jövőre. Petrov pozíciójára több versenyző is pályázik, amelyet meg is erősített az orosz pilóta. Az 28 éves versenyző mégis biztonságban érzi magát, és optimistán áll a jövőhöz. Kovalainen szerint jelen pillanatban a Caterham térfelén pattog a labda.

caterham - korea petrov.PNG  

Vitalij Petrov jövő évi Formula-1-es szereplése bizonytalanná vált az utóbbi hetekben, ám az orosz pilóta elmondása szerint, még mindig jó eséllyel pályázik a Caterham 2013-as pilótaülésére. Ennek érdekében Petrov és a menedzsere, Oksana Kosachenko új támogatókért küzd. A 28 éves versenyző nincs könnyű helyzetben, hiszen Charles Pic és a GP2 mezőnyéből elvágyódó Giedo van der Garde is a helyébe szeretne lépni, és ezt az orosz versenyző is tudja.

„Ők ide szeretnének szerződni” – erősítette meg a híresztelést Vitalij Petrov

„A menedzserem és a csapat még mindig tárgyal a következő évi megállapodásról, és még minden lehetőség nyitva áll. A csapat nagyon elégedett velem, de még szükség van néhány támogatóra, és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Vitalij Petrov jövője valószínűleg azon múlik, hogy minél több támogatót tudjon gyűjteni Oroszországból, mivel jelen pillanatban csak egy nagyobb cég pártfogoltja.

„Látunk sok versenyzőt – mexikói pilótákat, vagy spanyol pilótákat – akiknek egy szponzoruk van, és megválaszthatják, hogy melyik csapathoz menjenek. Mögöttünk nincs sok akkora támogatás, és nem válogathatunk. Mindig muszáj kitolnunk a határokat (időben), hogy megtaláljuk a megfelelő szponzorokat. Ez az, amiért egy kicsit nehezebb számomra, mert talán vannak lehetőségeink, de nincs elég támogatás mögöttünk” – ecsetelte jelenlegi helyzetét Petrov, de azt is leszögezte, hogy most kicsit más a helyzet a tavalyi évhez képest, mert ebben az évben korábban megkezdték a tárgyalásokat, és bízik abban, hogy éppen ezért most nem az utolsó pillanatokban fog eldőlni a jövője.

„Ez nem egy negatív helyzet, mi választottuk, hogy már most megkezdjük a tárgyalásokat, hogy a szezon végére, vagy maximum az év végére tisztázódjon a helyzet. Ezért van, hogy kicsit korábban kezdtünk el panaszkodni, mint ahogy az egyébként megszokott. Most egész évben ezen dolgozunk, míg az elmúlt pár évben csak az év végén kezdtük el a munkát. Így történt meg, hogy annak idején a Renault-hoz, majd a Caterhamhez is elég későn írtam alá” – mondta Petrov.

000 facebook_banner.jpg

Tony Fernandes alakulatánál Heikki Kovalainen sorsa sem biztos, és a finn versenyző elmondása szerint, jelenleg a csapat válaszára vár a folytatást illetően. Koreában adott nyilatkozta alapján, a labda már a Caterham térfelén pattog.

„A csapat válaszát várjuk”- közölte röviden Heikki, aki nemrégiben még nagyon szeretett volna újra egy top csapatnál bizonyítani, a szóba jöhető csapatok száma viszont egyre csökken.

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 caterham heikki kovalainen vitalij petrov formula-1