2012. okt 13.

F1 Alonso nem aggódik a Red Bull tempója miatt

írta: FormaNet
F1 Alonso nem aggódik a Red Bull tempója miatt

A Ferrari kétszeres világbajnoka, és idei világbajnok-jelöltje, Fernando Alonso szerint a vasárnapi futamon minden kártyájukat ki kell játszani annak érdekében, hogy a koreai futam leintését követően még mindig az ő neve álljon a ponttáblázat első helyén.

Alonso nem aggódik a Red Bull tempója miatt.jpg

 A vasárnapi verseny előtt a spanyol pilóta előnye mindössze 4 pont,  az őt üldöző Sebastian Vettellel szemben, és mint az időmérőn is bebizonyosodott, a két versenyző autójának tempója közel sem mérhető egymáshoz. Alonso a negyedik rajtkockát szerezte meg, azonban a Ferrari reménykedik abban, hogy holnap a tempójuk versenyképesebb lesz, mint amit az időmérőn mutattak.

 „Meglehetősen magabiztosnak érzem magam azzal kapcsolatban, hogy egy jó versenyt futhatok. A tegnapi hosszú edzések remekül sikerültek, a versenyen sokatszámít. A kvalifikáción a leggyorsabb szerzi meg a pole-t, de a futamon nem elég csupán a leggyorsabb autóban ülni. Kell egy jó taktika, jó gumik, egy jó rajt és még sok minden más. Ha ezeket a tényezőket mind összeadjuk, úgy érzem, a miénk a legerősebb csapat. Ennek az erőnek köszönhetően vezetjük a világbajnoki pontversenyt. A lehető legtöbbet kell kihozni az erősségeinkből, és leplezni a gyenge pontunkat, ami egyértelműen az időmérő. Ma sikerült egy jónak mondható kvalifikációt menni, de holnap élni kell az erőnkkel”- nyilatkozta 2005 és 2006 világbajnoka.

 Alonso elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik a Red Bull tempója miatt, még az utolsó szektorban sem, ahol pedig három tizedmásodperccel volt lassabb, mint legnagyobb riválisa.

000 facebook_banner.jpg

„Szerintem az egész hétvége folyamán gyorsak voltak a harmadik szektorban, és azok is lesznek. Szuzukához hasonlóan itt is sok a kanyar, ahol a Red Bullok szintén jól mentek, és talán az abu dzabi pálya utolsó része is kedvez majd nekik. Az autójuk felépítése és az alacsony leszorítóerő miatt az egyenes részeken a sebességük nem a legjobb. Nem aggódom sem a holnapi, sem az előttünk álló öt futam miatt. Szoros lesz, de mi tudtuk ezt. Nekik az előnyük az autójukban rejlik, nekünk pedig a csapategységben”- bizakodott a spanyol.

 

Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 koreai nagydíj