2012. okt 13.

F1 Button izgatottan várja a Pérez érkezésével rá háruló új kihívásokat

írta: FormaNet
F1 Button izgatottan várja a Pérez érkezésével rá háruló új kihívásokat

Lewis Hamilton távozásával a McLarennél némiképpen átalakul a csapaton belüli egyensúly, ami annyit jelent, hogy az eddigi egymás mellé rendeltséget - a tapasztalat alapján - bizonyos mértékében felváltja a két pilóta közötti alá felé rendeltség. Ez természetesen nem jelent első második számú pilótasorrendet a versenyeken, inkább az autó fejlesztésével és a stratégiával van összefüggésben. Jenson Buttonra így új szerep vár, amit a 2009-es világbajnok izgatottan készül.

jenson button_1.JPG

Jenson Button Koreában kijelentette, hogy izgatottan várja a jövő évi feladatokat, mely szerint ő lesz a wokingi gárda vezető pilótája. Ez eddig a mellérendeltségi viszony mellett is inkább Hamilton szerepe volt, már csak azért is, mert a 2008-as világbajnok hosszabb ideje az alakulat versenyzője.

Button csapattársa a tehetséges, ám jóval kisebb tapasztalatokkal rendelkező Sergio Pérez lesz jövőre, így teljesen természetes, hogy az autó fejlesztéseiben a brit pilótának sokkal nagyobb szerep jut majd a tél folyamán. Az új csapattárs érkezése rejt némi kockázatot, ám Button nem aggódik emiatt, sőt úgy érzi, a megváltozott helyzet hatalmas lökést ad számára, és inkább segítségére lesz a fejlődés tekintetében.

Egy új csapattárs érkezése mindig izgalmas. Mindig lehet tanulni bárkitől, még ha nincs is nagy tapasztalata. Mindig érdekes látni és olvasni az adatait, vagy nézni a vezetési stílusát. Nyilvánvaló, hogy nincs akkora tapasztalata (Péreznek), mint Lewisnak, és Lewis hosszabb ideje van itt mint én, így valamit bizonyára veszítünk a távozásával."

„De nem aggódom. Úgy érzem, a mérnökeimmel együtt képes leszek az autó megfelelő beállításaira, és szeretem ha nyomás van rajtam a teljesítmény miatt, ez jó érzés számomra."

„Karrierem leghosszabb idejét a BAR-nál, és a Hondánál töltöttem, amit nagyon élveztem, ezért is várom, már ezt (az új kihívást)."

000 facebook_banner.jpg
Button teljesen átérzi a Hamilton távozásával rá váró nagyobb feladat súlyát, hiszen az autó fejlesztésében eddig inkább a 2008-as bajnoknak jutott központi szerep. A 2013-as autó azonban már leginkább köré épül, ami a többletmunka mellett nagyobb esélyt is jelent számára.

„Előre tekintve ez mindenképpen jobb a számomra, igen az év végétől az új autóval kapcsolatban" – nyilatkozta Jenson Button Koreában.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button sergio pérez