2012. okt 13.

F1 Pedro de la Rosa – Alonso jobban megérdemli a világbajnoki címet, mint Vettel!

írta: FormaNet
F1 Pedro de la Rosa – Alonso jobban megérdemli a világbajnoki címet, mint Vettel!

Pedro de la Rosa véleménye szerint, Fernando Alonso jobban rászolgált a világbajnoki címre, mint Sebastian Vettel. A veterán spanyol pilóta azzal érvelt, hogy honfitársa mindig a maximumot hozza ki magából, emellett egy kevésbé versenyképes autóval kell felvennie a harcot német riválisával szemben. Ráadásul a kiesése versenybalesetekből adódott, melyekről sem a spanyol, sem a Ferrari nem tehet, szemben Sebastian Vettel, generátor meghibásodásaival.

Alonso és de la Rosa.jpg

A HRT tapasztalt pilótája, Pedro de la Rosa véleménye, hogy Fernando Alonso jobban megérdemli a világbajnoki címet, mint Sebastian Vettel.

Alonso jelenleg 4 ponttal vezeti az egyéni világbajnoki tabellát, német riválisával szemben. A spanyol pilóta helyzete finoman szólva sem mondható könnyűnek a hátra lévő futamokra előretekintve, hiszen a Red Bull szemmel láthatólag lépéselőnybe került a fejlesztési verseny során, mind a Scuderiával, mind a McLaren csapatával szemben. Ráadásként a jeongami pálya vonalvezetése egyértelműen a brit-osztrák istállónak kedvez. Az időmérő edzésen Fernando Alonso a 4. rajtkockát szerezte meg, míg Sebastian Vettelt kizárólag csapattársa, Mark Webber tudta megelőzni.

Pedro de la Rosa szerint, honfitársa még mindig esélyes az áhított cím megszerzésére.

„Még mindig azt gondolom és hiszek benne, hogy Fernando Alonso meg fogja nyerni a világbajnoki címet. Miért ne?" – kérdezett vissza a veterán spanyol

„Hiszek benne, hogy megérdemli, és a sportban mindig elnyered, amit megérdemelsz. A dolgok, melyek megtörténtek vele, ritkán fordulnak elő, de ugyanúgy másokkal is megeshet."

Arra a kérdésre, hogy Fernando Alonso jobban megérdemli-e a címet, mint Sebastian Vettel, határozottan felelt a spanyol: „Igen, ő jobban megérdemli."

000 facebook_banner.jpg

A 41 éves versenyző véleményét arra alapozza, hogy Alonso elmaradt pontszerzései versenybalesetekből adódtak, és nem a csapata hibázott, szemben Vettel, generátor meghibásodásaival. Emellett mindig képes kihozni magából a maximumot annak ellenére, hogy egy kevésbé versenyképes gépben ül, riválisaihoz képest.

„Fernando nem a legjobb autóval rendelkezik, de mindig képes az elérhető maximumot nyújtani. És két kiesése volt, ami nem az ő hibája volt, és nem is a csapaté" – fejezte be mondandóját Pedro de la Rosa.

 

Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 fernando alonso formula1 pedro de la rosa koreai nagydíj