2012. okt 16.

F1 Briatore szerint Alonso egy olyan autóval, mint az F2012 nem lesz világbajnok

írta: FormaNet
F1 Briatore szerint Alonso egy olyan autóval, mint az F2012 nem lesz világbajnok

A Koreai Nagydíj után átrendeződött kissé a világbajnoki pontverseny állása az élen, mind a pilóták, mind pedig a konstruktőrök tekintetében. Sebastian Vettel átvette a vezetést, míg a Ferrari a McLarent megelőzve a második helyre lépett előre. A maranellói istálló elégedett is lehetne, hiszen Alonso továbbra is versenyben van, és sikerült megelőzniük az örök riválist, ám a dobogón a spanyol világbajnok arcáról nem feltétlenül az elégedettség volt leolvasható. Alonso menedzsere, Flavio Briatore szerint a spanyol pilóta ezzel az autóval nem lesz idén világbajnok.

Alonso Briattore.jpg

A Renault egykori csapatfőnöke,- mely csapatnál Fernando Alonso két egymást követő évben is világbajnoki címet szerzett- egyre pesszimistább  menedzseltje idei világbajnoki címét illetően.

Néhány napja Briatore már arról beszélt, hogy csak 30 százalék esélyt adna Alonsónak arra, hogy sikerül legyőznie Sebastian Vettelt az idei világbajnoki küzdelemben.

A Koreai Nagydíjat követően az olasz Tuttosportnak a szakember már úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag nem lát esélyt arra, hogy Fernando Alonso idén világbajnok legyen.

„Egy olyan autóval, amilyen ez (Ferrari F2012) nem nyeri meg a világbajnokságot.”

Alonso arcán egyértelműen látszott a csalódottság a koreai dobogón, azt követően, hogy a két Red Bull mögött, csak harmadikként ért célba, és így elveszítette a pontversenyben vezető helyét. Ennek ellenére később az újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elégedett az eredménnyel.

„Ferdi (Alonso- a szerk.)hazudott, ő egyáltalán nem elégedett” – vélekedett a spanyol menedzsere.

Fernando Alonso igen érdekesen reagált Briatore megjegyzésére: „Mondhatta volna mindezt márciusban is.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória 

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 F2012 flavio briattora