2012. okt 16.

F1 Hivatalos: Felipe Massa hosszabbított a Ferrarival

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Felipe Massa hosszabbított a Ferrarival

Ahogy azt már hétvégén is pletykálták a koreai paddockban, Felipe Massa utóbbi versenyeken mutatott formájával kiérdemelte a 2013-as szerződést a maranellói alakulatnál. Hétfőn a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már elárulta, hogy kedden ül tárgyalóasztalhoz a brazil pilótával, és a mai napon hivatalosan is megerősítették Massa jövő évi szerződését. 

felipe massa.PNG  

A Scuderia Ferrari kedden rövid, hivatalos nyilatkozatban közölte jövő évi pilótafelállását, melynek értelmében 2013-ban is Ferandno Alonso és Felipe Massa vezetheti a legendás alakulat tűzpiros versenyautóit.

"Scuderia Ferrari bejelenti, hogy a 2013-as szezon végéig megújította szerződését versenyzőjével,  Felipe Massával. A Scuderia versenyzőpárosa a következő évben Fernando Alonso, és a fent említett Felipe Massa lesz” - áll a csapat hivatalos honlapján.  

A 31 esztendős pilóta jövőre immár nyolcadik F1-es versenyszezonjának vághat neki a Ferrari színeiben. Massa 2006 óta összesen 11 futamgyőzelmet nyert a csapattal, legutóbb a 2008-as Brazil Nagydíjon, ahol a célvonalat átlépve néhány másodpercig világbajnoknak érezhette magát. 

„Nagyon örülök a megállapodásnak. A Ferrari a második családom, és a Formula-1-ben eddig csak olyan autókkal versenyeztem, amiket a Maranellóban készített motorok hajtottak. Szeretném, megköszönni  Luca di Montezemolo elnök úrnak és Stefano Domenicalinak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Ők még a nehéz pillanatokban is mindig mellettem álltak. A csapatot és a rajongókat is biztosíthatom arról, hogy minden energiámmal azon leszek, hogy segítsem Scuderiát abban, hogy elérje kitűzött céljait”- nyilatkozta a brazil versenyző. 

Stefano Domenicali csapatfőnök is örömét fejezte ki a megállapodással kapcsolatban, és véleménye szerint Felipe rá szolgált a Ferrari bizalmára.

„Örülünk annak, hogy további egy évvel meghosszabbíthattuk a szerződést Felipével. Ő már több, mint 10 éve része a családunknak, és különösen a szezon utolsó részében ismét bizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten versenyezni. Mindig is támogattuk Felipét, még karrierének legnehezebb pillanataiban is, és biztosak vagyunk benne, hogy visszafizeti nekünk a belé fektetett bizalmunkat.” 

A csapattárs, Fernando Alonso Twitter bejegyzésében üdvözölte a hírt: "Nagyon boldog vagyok, hogy a következő évben is Felipe Massa lesz a csapattársam. Biztos vagyok benne, hogy mi vagyunk a legjobb csapat."

 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 felipe massa formula-1 szerződéshosszabbítás