2012. okt 18.

F1 Rosberget nem aggasztja Hamilton hírneve

írta: FormaNet
F1 Rosberget nem aggasztja Hamilton hírneve

Amikor 2009 végén Jenson Button szerződött a McLarenhez, Lewis Hamilton csapattársaként, a legtöbben úgy gondolták, az akkori világbajnok belépett az oroszlán barlangjába. Most szinte ugyanez a helyzet a jövő évi Mercedes párosítással, csak éppen Nico Rosberg tekintetében, hiszen sokak szerint a német versenyző valódi megmérettetése csak most következik.

hamilton - rosberg.PNG  

Lewis Hamilton 2013-ban már Nico Rosberg mellett folytatja F1-es pályafutását a Mercedes csapat színeiben. A brit világbajnok jelenleg a mezőny egyik legjobb pilótája, de Rosbergnek már nem szokatlan, hogy kemény ellenféllel találja magát szemben csapaton belül. A 27 esztendős versenyző az elmúlt három évben általában jobban teljesített márkatársánál, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernél, és jelenleg is előtte áll a világbajnoki pontversenyben. Sokan azonban úgy vélik, hogy Schumacher után az igazi megmérettetés majd csak jövőre következik Nico számára, ő maga azonban nem így gondolja.

„Michael Schumacher nem volt valódi szintmérő?" - reagált a feltevésre kissé cinikusan Rosberg a Telegraph-nak.

„Személy szerint úgy érzem, Michael még mindig egy nagyon jó pilóta.”

„De értem, hogy mire céloznak, és izgatott vagyok a kihívások miatt, melyeket Lewis jelenléte nyújt majd.”

Ami Hamilton hírnevét (eddigi botrányait) illeti, Rosberg szerint ezek csak a média által felfújt aggodalmak, és Schumacher mellett már volt ideje hozzászokni, hogy talán a szokásosnál több figyelem hárul a csapatra.

"Ez csak a média által előidézett felfogás, én egyáltalán nem aggódom. Ennél jobban már nem kerülhetünk a figyelem központjába.”

000 facebook_banner.jpg

Hamilton nemrégiben azt mondta, hogy a következő évre nem feltétlenül vár futamgyőzelmeket a Mercedestől, Rosberg azonban határozottan más véleményen van.

„Arra számítok, hogy nyerni fogok jövőre. Azt nem tudom, hogy hány versenyt, de azt várom, hogy futamgyőzelmet szerezzek a következő évben. A bajnokságról nem beszélhetünk, hiszen jelenleg ez nem reális, de egyértelműen azok az elvárások, hogy versenyeket nyerjünk” - jelentette ki Rosberg a 2013-as célokkal kapcsolatban.

FormaNet, Varga Viktória

Fotó: Sutton

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton nico rosberg formula-1