2012. okt 21.

F1 Red Bull: A fantasztikus indiai pálya

írta: FormaNet
F1 Red Bull: A fantasztikus indiai pálya

A Red Bull Racing pilótái magabiztosan várhatják a soron következő Indiai Nagydíjat, hiszen Sebastian Vettel tavaly megnyerte a versenyt, míg Mark Webber a negyedik helyen ért célba. Az indiai pálya karakterisztikája ráadásul hasonlít a legutóbbi helyszínhez, ahol a két versenyzőnek köszönhetően idén először kettős győzelmet ünnepelhetett egy csapat.

vettel-webber - korea.jpg  

Sebastian Vettel koreai futamgyőzelmével a világbajnoki tabella élére ugrott, és zsinórban harmadik diadalát ünnepelhette. Jelenleg hat ponttal előzi meg legnagyobb riválisát, Fernando Alonsót, és a jövő hétvégén egy olyan helyszín következik, ahol tavaly már kétszeres világbajnokként szerezte meg F1-es pályafutása 21. győzelmét.

„Tavaly beleszerettem a pálya kialakításába, és nem csak azért, mert megnyertem a versenyt. A maga 235 km/órás átlagsebességével Monza után ez az idény második leggyorsabb versenyhelyszíne. Rengeteg magassági változás van a pályán, amely élvezetessé teszi a vezetést, kezdve a nyolc százalékos lejtőktől egészen a tíz százalékos emelkedőkig. Olyan ez, akár egy hullámvasút. A pilóták számára ez az idény egyik legnagyobb kihívását jelentő pálya” – mondta Vettel a csapat futamelőzetesében.

A 2-es számú Red Bullban ülő Mark Webber a legutóbbi versenyen ugyan a második helyen végzett, ezzel együtt matematikailag életben tartotta bajnoki esélyeit. Tavaly éppen csak lecsúszott a dobogóról, ettől függetlenül az indiai pálya elnyerte tetszését, és mivel a helyszín hasonló a koreaihoz, ezért izgatottan várja, hogy vajon megismételhető-e a legutóbbi kettős győzelem.

000 facebook_banner.jpg

„Ez egy kihívásokkal teli pálya, ahol élvezet vezetni, mivel nagyon könnyen lehet rajta menni. Hatalmas tömeg ült tavaly a lelátókon, ami nagyon jó hangulattal ruházta fel ezt a helyszínt. A pálya maga a koreaihoz hasonló, mivel az első szektor itt is csupán egy hosszú egyenesből áll, melyet rendkívül mozgalmas 2. és 3. szektor követ, tehát meg kell találnunk az egyensúlyt a leszorítóerő és a végsebesség között. Próbáljuk majd a lehető legjobban felmérni az időjárási körülményeket, alig várom, hogy végre már ott lehessünk.”

Formanet, Jeney Anna

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull mark webber sebastian vettel futamelőzetes indiai nagydíj formaul-1