2012. okt 26.

F1 Alonso: Teljes támadást indítunk az utolsó hónapban

írta: FormaNet
F1 Alonso: Teljes támadást indítunk az utolsó hónapban

A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso továbbra is magabiztos abban a tekintetben, hogy képes harcolni a világbajnoki címért, annak ellenére, hogy a Red Bull és Sebastian Vettel az utóbbi három versenyen igen domináns formát mutatott.

Alonso bízik a címben, India előtt.jpg

Alonso a szingapúri verseny óta elveszítette addigi igen meggyőző 39 pontos előnyét, köszönhetően Vettel három futamgyőzelmének, míg a spanyol két alkalommal harmadikként ért célba, és egyszer a verseny feladására kényszerült. A regnáló bajnok jelenleg 6 pont előnnyel várja a hétvégi Indiai Nagydíjat.

Az előzmények ellenére Alonso biztos abban, hogy jelenleg tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy a szezon végére megverje red bullos riválisát, és az F1 történelmének legfiatalabb háromszoros világbajnok pilótája legyen.

„A helyzetem meglehetősen jó. Tulajdonképpen a második legjobb pozíció egy pilóta számára. Úgy vágunk neki a hátralévő négy versenynek, hogy közel azonos pontunk van mint Vettelnek, így minden lehetőség nyitott még a világbajnokságban. Olyan helyzetben vagyunk, amilyenben lenni akartunk, és harcolunk a bajnoki címért egészen a végéig.”

„Igaz, hogy a legutóbbi néhány versenyen a Red Bull nagyon erős és gyors volt, de egész évben azt láthattuk, hogy mindenkinek voltak csúcspontjai és hullámvölgyei, szóval arra van szükségünk, hogy javítsunk a helyzetünkön, és a versenyképességünk szintjén, és megpróbáljuk elkapni őket.”

„A motivációm jobb mint valaha, és nem csak én, de az egész csapat nagyon motivált, mindenki a csapatban akarja a világbajnoki címet.”

„Egész évben küzdöttünk az autóval, különösen a szezon első részében, és most, amikor négy verseny van még hátra, teljes támadást indítunk az utolsó hónapban, és a csapatban mindenki csak erre összpontosít.”

A 31 éves világbajnok úgy gondolja, a világbajnoki cím megszerzésének kulcsa, négy problémamentes versenyhétvége lesz, azt követően, hogy Spában, és Szuzukában a rajtot követően balesetet szenvedett, így nem sikerült a pontszerzés.

„Jelenleg azt látjuk, hogy talán a Red Bull gyorsabb autó, főleg szombatonként. Megpróbálnak minél több fontos pontot szerezni, ahogy mi is fontos pontokat próbálunk magunknak gyűjteni.”

Ferrari szélcsatorna.jpg

„Ez most olyan kérdés, hogy mindenki próbálja a határokig nyomni, az autó fejlesztését, a stratégiát, de ez a hozzáállás nem sokban különbözik attól, amit egész évben csináltunk.”

„Koreáig vezettük a világbajnokságot, köszönhetően a következetességünknek, és közben igyekeztünk elkerülni a hibákat. Tizenhat tökéletes verseny áll mögöttünk, és most még muszáj másik négy tökéletes versenyt futnunk, és ha ezt megcsináljuk, akkor nagyon közel leszünk a világbajnoki cím megnyeréséhez.”

Alonso tisztában van azzal, hogy jobb időmérős eredményre van szüksége ahhoz, hogy elkerülje azokat az incidenseket, melyeket Belgiumban, és Japánban elszenvedett.

„Minden attól is függ, hogy milyen pozícióból indulhatok. Ha pole-ból indulunk, 99 százalék, hogy elkerüljük a balesetet, szóval arra van szükségünk, hogy javítsunk a szombati tempónkon, mert az élről rajtolva elkerülhetőek az ilyen balesetek.”

000 facebook_banner.jpg

„De abban sincs semmi különös, hogyan kerülhetőek el az ilyen esetek. Mindig nagyon nyugodt vagyok, nem kockáztatok sokat, és a kiesések egyszer sem rajtam múltak. Ezek csak úgy megtörténtek velem, mint ahogy mással is megtörténhetnek. A szezon során ez mindenkinél megesik, ezért az ilyen esetek egyensúlyi helyzetet teremtenek” – nyilatkozta a világbajnoki pontverseny jelenlegi második helyezettje.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 sebastian vettel indiai nagydíj