2012. okt 26.

F1 Vettel dominált az Indiai Nagydíj 2. szabadedzésén is

írta: FormaNet
F1 Vettel dominált az Indiai Nagydíj 2. szabadedzésén is

A második, másfél órás szabadedzés végén is Sebastian Vettel bérelte ki a tabella top helyét, mögötte csapattársa, Mark Webber bizonyult a leggyorsabbnak. A harmadik helyen záró Fernando Alonso már több mint fél másodperccel volt lassabb legnagyobb ellenfelénél.

redb-vett-kore-2012-3-886x590.jpg  

30 fokos hőmérsékletben folytatódott a pénteki munka, és bár a  poros indiai aszfalt még délutánra sem volt ideális, ettől függetlenül jóval szorgalmasabb volt a mezőny, köztük a meghűléssel bajlódó sauberes Sergio Pérez is, akit délelőtt még honfitársa, Esteban Gutierrez helyettesített.

Az első percekben máris tíz pilóta tette meg első mért köreit, csakhamar pedig már hiánytalan volt a tabella. A tréning egyharmadánál Alonso és Hamilton állt az élen, 1:27-es köridőkkel, mögöttük pedig a két Red Bull, valamint a csapattársak, Felipe Massa és Jenson Button sorakozott.

Továbbra is sok csúszkálás és megpördülés történt a pályán, például Bruno Senna, Felipe Massa és Romain Grosjean is bemutatott egy-egy látványos piruettet, az autók azonban nem sérültek.

Fél órával a leintés előtt előkerültek az opciós abroncsok, így az ekkor élen álló Vettel 1:27.256-os idejét előbb Kimi Räikkönen 1:27.030-ra faragta le, majd hamarosan megszülettek az első 1:26-os gyorskörök is.

Fernando Alonso volt az első, aki bement 1.27 alá, végül a spanyolt csak a két Red Bull tudta túlszárnyalni a lágy Pirelliken. Sebastian Vettel hat tizedmásodperccel volt gyorsabb a ferrarisnál, míg csapattársa, Mark Webber már csak bő egy tizedet adott a kétszeres spanyol világbajnoknak. A McLarenek csak az ötödik-hatodik helyre elegendő időt autózták. 

000 facebook_banner.jpg

Második szabadedzés eredménye: 

2. szabadedzés - india.PNG

Formanet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull szabadedzés sebastian vettel formula-1 indiai nagydíj