2012. okt 27.

F1 Alonso élesen bírálta a Ferrarit

írta: FormaNet
F1 Alonso élesen bírálta a Ferrarit

Négy futammal az idei szezon vége előtt úgy tűnik Fernando Alonso kezdi elveszíteni türelmét a csapat helyben topogása miatt. Nemrég kiderült, hogy a szélcsatornában végzett tesztek adatai eltérnek a pályákon mért számoktól, így a szezon végi frissítések nem működ megfelelően. A spanyol világbajnok az Indiai Nagydíj előtt élesen kritizálta alakulatát.

Alonso a Ferrarit bírálta.jpg

A világbajnokság második helyén álló Fernando Alonso szemrehányást tett a maranellói istállónak az elmúlt versenyeken tapasztalható gyengébb teljesítmény miatt, mely véleménye szerint elsősorban az elmaradt frissítésekből adódik. Pedig a teljesítmény javulását célzó fejlesztésekre igen nagy szükség lenne ahhoz, hogy a kétszeres világbajnok visszaszerezze vezető helyét a jelenlegi éllovas Sebastian Vettellel szemben.

Alonso a német RTL-nek adott interjúban erről így nyilatkozott: „Miközben a többi csapatnál kevés a beszéd, ám számtalan a frissítés, addig mi sokat beszélünk, de nagyon kevés a frissítés.”

A csapat főtervezője, Nicolas Tombasis a napokban arról beszélt, hogy a rossz szélcsatorna miatt valóban akadtak problémáik, ám a szakember szerint ennek nincs akkora jelentősége, hogy aggódniuk kelljen emiatt. Tombasis a nyilatkozatban szinte "megvédte" az azóta bezárt szélcsatornát.

Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy Alonso Tombazis véleményével nem, hogy nem ért egyet, de lassan kezd lemondani a Vettel elleni küzdelemről is, az RB8-hoz képest jóval gyengébb F2012-vel.

„Szükségünk lenne arra, hogy javuljunk a Red Bullhoz képest, de azt megcsinálni, amit ők megtettek, az lehetetlen.” – idézte Alonsót az indiai paddockból az El Pais napilap.

„Nem is reménykedhetünk abban, hogy a miénk a leggyorsabb autó. A szavak mit sem érnek. Sokat beszélünk keddenként, szerdánként, csütörtökönként az új alkatrészekről, amit minden egyes versenyre elhozunk, azután eljön a péntek, és ezek a szavak semmit sem érnek.”

Most a jelentések ismét arról számoltak be, hogy a Ferrari komoly fejlesztésekkel érkezett Indiába, ám erről Alonso kissé szkeptikusan így nyilatkozott az olasz Autosprintnek: „Majd meglátjuk, hogy a szavak igazak vagy sem.”

000 facebook_banner.jpg

„Öt vagy hat verseny óta nem láttunk semmi pozitívumot” – zárta igen szkeptikusan mondanivalóját Fernando Alonso.

Az ilyen nyilatkozatok nem nagyon egyeztethetőek össze, a csapat általános kommunikációjára jellemző hurráoptimizmussal, így minden bizonnyal a legfelső vezetés megpróbálja majd kimagyarázni a spanyol bajnok szavait, de bizonyos, hogy egy jó eredmény Indiában, minden magyarázkodásnál többet érne.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 indiai nagydíj