2012. okt 31.

F1 Hivatalos: Hülkenberg jövőre a Sauber versenyzője lesz

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Hülkenberg jövőre a Sauber versenyzője lesz

Már a Koreai Nagydíj hétvégéjén kiszivárgott, hogy Nico Hülkenberg jövőre a Sauber versenyzőjeként folytatja Formula-1-es karrierét, ám mindeddig hivatalos megerősítés egyik fél részéről sem érkezett. A mai napon végre megtörtént a bejelentés.

28. nico hülkenberg.JPG  

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya a napokban még arról beszélt, hogy versenyzője, Nico Hülkenberg egyelőre nem tájékoztatta arról, hogy més csapatnál képzeli el jövőjét, most azonban hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a német pilóta jövőre a Sauber F1 Team versenyzője lesz.

„Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak a Sauber F1 Teammel. Ez egy jó helyzetben lévő csapat, és nagyon, versenyképes. Plusz egy olyan alakulat, ahol a fiatal pilóták sokszor meg tudták mutatni rendkívüli teljesítményüket. Szeretném én is továbbvinni ezt a stafétabotot. A Sauber F1 Team jelenleg nagyon pozitív fejlődésen megy keresztül, és biztos vagyok benne, hogy együtt sokra visszük még. Addig is teljes mértékben a Sahara Force Indiánál végzett munkámra szeretnék összpontosítani, és szeretném megköszönni a Sahara Force India menedzsmentjének, hogy lehetőséget biztosított számomra, hogy versenyzőként visszatérhessek a Formula-1-be” – nyilatkozta Nico Hülkenberg a csapat hivatalos weboldalán.

A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn is üdvözölte a 2010-ben, a Williams csapat színeiben debütáló 25 esztendős tehetséget. 

"Egy ideje már nyomon követjük a teljesítményét, ami eléggé meggyőzött minket. Ez volt a helyzet már a GP2-ben is, majd a Formula-1-ben szintén. Nyilván a fénypont az volt, amikor 2010-ben Interlagosban pole pozíciót szerzett a rendkívüli kihívást jelentő körülmények között. Ez egyértelműen megmutatta, hogy ha lehetősége adódik, akkor meg tudja azt ragadni.Vannak még bizonyos kérdések, mint például a rendszeres csapatmunka, de ezen a téren is bizalmat szavazunk Nicónak."

Hogy jövőre ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa, az majd egy későbbi időpontban derül ki - jelentett be hivatalos közleményében a Sauber.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 sauber formula-1 nico hülkenberg