2012. nov 02.

F1 Grosjeannak még bizonyítania kell egy újabb szerződésért

írta: FormaNet
F1 Grosjeannak még bizonyítania kell egy újabb szerződésért

A Lotus F1 Team a hét elején bejelentette, hogy Kimi Räikkönen további egy évre hosszabbított a csapattal, ám Romain Grosjeannak még bizonyítani kell. A csapatfőnök, Eric Boullier bízik benne, hogy a hátralévő három versenyhétvégén Grosjean a lehető legjobb formáját tudja hozni, és ha ez megtörténik, nem látja akadályát a hosszabbításnak.

romain grosjean - eric boullier.JPG  

A Lotus csapat vezetője, Eric Boullier nem tagadta, szükségük van még egy kis időre ahhoz, hogy biztosak legyenek benne, hogy Romain Grosjean megfelelő választás lesz a 2013-as szezonra. A Mark Webber által „elsőkörös idiótának” elnevezett francia versenyző idén elég sok bajnoki ponttól megfosztotta csapatát, és miközben Kimi Räikkönen stabil teljesítményt nyújtva mindössze egy alkalommal maradt le a pontszerző helyről, addig Grosjean (egyversenyes eltiltásán kívül) összesen nyolcszor nullázott, és legtöbbször saját rutintalanságának köszönhetően. A 26 esztendős versenyző ugyanakkor azt is megmutatta, hogy ha sikerül túlélnie a verseny rajtját, és az azt követő tülekedést, akkor rendszerint nagyon jó tempót diktál. Talán ezért is áll nehéz döntés előtt a Lotus csapatvezetése.

„Nyilvánvaló, hogy nagyon sok embert lenyűgözött a sebessége, és tény, hogy voltak stabil versenyei, és néhány dobogós helyet is szerzett, ami nem rossz egy újonc szezonban” – dicsérte versenyzőjét Boullier az Autosportnak.

„De itt vannak a rajtoknál történt dolgai, és az is tény, hogy volt egy eltiltása. Tehát szorosan nyomon követjük, hogyan épül fel ebből, és hogyan felejteti el egyre inkább ezeket a dolgokat. Koreában és Indiában is nagyszerű munkát végzett, és ez az, ami egy Romain Grosjeantól el is várható.”

„Továbbra is figyelemmel kísérjük, és amikor készen állunk arra, hogy továbbra is tervezzünk vele, akkor be fogjuk jelenteni. Napi rendszerességgel ezen vagyunk” – nyugtázta a csapatvezető.

000 facebook_banner.jpg

Az abu dzabi paddockban Gorsjean elmondta, teljesen nyugodt a szerződését illetően, és szerinte a belé vetett bizalom lassan visszatér.

„Azt hiszem az első körben konzervatív megközelítést fogok alkalmazni, aztán majd nyomom neki, mint ahogy Koreában és Indiában is tettem. Nem hiszem, hogy sokat fog változni ez a megközelítés. Ha lehetőségem adódik, akkor menni fogok, de nem próbálkozom semmi mással” – szögezte le Grosjean. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma-1 Formula-1 romain grojean