2012. nov 03.

F1 Hamilton szerint mostanában túl sokszor nézte a Red Bullokat hátulról a rajtnál - A Top3 nyilatkozata

írta: FormaNet
F1 Hamilton szerint mostanában túl sokszor nézte a Red Bullokat hátulról a rajtnál - A Top3 nyilatkozata

Kifejezetten jól sikerült a McLarennek, és Lewis Hamiltonnak az Abu Dzabi Nagydíj időmérője, miután igen meggyőző fölénnyel szerezte meg a holnapi verseny rajtelsőségét. A brit pilótának Szingapúri Nagydíj óta először sikerült a Red Bullok elé kerülnie. Sebastian Vettelt a Q3 végén autójának leállítására utasította csapata, egyelőre nem tudni miért. A pontverseny éllovasa holnap csapattársa, Mark Webber mögül, a második sorból vághat neki az 55 körös versenynek.

Abu Dzabi időmérő top3_1.jpg

Lewis Hamilton: Nagyon izgatottan várom a holnapot, hiszen a legjobb helyről indulhatok, régen voltam már itt, régen indulhattam a Red Bullok elől, és sokszor néztem őket hátulról a rajtoknál. Mint mindig, most is biztos, hogy nehéz verseny lesz, mert a versenytempójuk nagyon jó, de nagyon bízom abban, hogy elég erősek leszünk ahhoz, hogy harcoljunk velük. A csapat a hétvégén eddig remekül működött, a kocsi is csodás volt, és igazából nem is tudom, miért működik ennyire jól az autó. Az igazat megvallva, az előző futam óta nem volt nagy fejlesztés, talán egyszerűen csak jól fekszik neki ez a pálya. A csapatban a srácok nagyon koncentráltak, remélem, hogy holnap jó napunk lesz. A szabadedzéseken csináltunk néhány hosszú etapot, az egyik alkalommal elég nagy volt a forgalom, de Jensonnak sikerült egy hosszabb szakaszt futnia, és annak alapján is úgy tűnik, hogy egészen versenyképesek leszünk. A rajtnál mindenképpen nagyon kell figyelnem, mert a Red Bullok mindig nagyon gyorsak.

Mark Webber: Először is gratulálok a McLarennek, és Lewis Hamiltonnak. Ezen a hétvégén biztos, hogy nagyon gyors az autójuk, amivel kilöktek minket az első helyről, ami már egy jó ideje nem sikerült nekik, talán van 6-8 hete is. Azt gondolom, most nagyon jó munkát végeztek, le a kalappal előttük. Mi is mindent megtettünk, amit csak lehetett, elég sima időmérő edzés volt, gondolom nem csak nekem, Sebnek is. Eléggé elől vagyunk a rajtrácson, talán lesz is majd egy kis összecsapás, de nyilvánvaló, hogy kivételes a csapatunk, tudjuk, mit kell még fejlesztenünk, miben kel javulnunk, hogy itt is mindkét bajnokságban ott legyünk. Seb az egyéniben én pedig a csapatban, ahol természetesen mindketten ott vagyunk. Mostantól a holnapi versenyre összpontosítunk, és szerencsére az autó általában jól működik vasárnaponként. Lewis és Jenson (Button) is elég jól teljesített a hosszú etapokon, biztos, hogy jó lesz a versenytempójuk, de összességében pozitív eredményt várunk a holnapi naptól.

Sebastian Vettel: Nem igazán tudom, hogy miért kellett megállnom, arra kértek, hogy állítsam le az autót, azt gondolom, valami probléma adódhatott, remélem nem komoly dolog. A délelőtt nyilvánvalóan nem volt optimális, mivel nem tudtam kint lenni, csak egy pár kört, így nem kaptunk választ azokra a kérdésekre, amikre szerettünk volna. Délután viszont már jó volt a tempóm, és sikerült az ütemet jobban elkapnunk. Mark is mondta már, hogy a McLarenek, és különösen Lewis ma elég gyorsak voltak, úgyhogy nem vagyok teljesen elégedett az időmérőnkkel, a Q3 kicsit zavarosra sikeredett, nem tudom miért, szerintem gyorsabbnak kellett volna lennem. Nem tudom, miért nem tudtam Marknál gyorsabb lenni,  de azért összességében mégis elégedettek lehetünk. A versenytempónk biztos, hogy jó lesz holnap, és tudom, hogy hosszú verseny lesz, sok minden megtörténhet, és nagyon várom.

000 facebook_banner.jpg

Alonso hetedik helyével kapcsolatban Vettel így vélekedett: Idén sok minden előfordult már, vannak hullámhegyek, és hullámvölgyek, nyilván most az hogy innen indulunk, mindenképpen jobb, mint ha a hetedik helyről indulnánk. Holnap azért meglátjuk, mert hosszú verseny lesz, sok mindenre kell vigyázni, a taktikánk sem teljesen tiszta még. Az előző futamhoz kicsit hasonló lehet, vigyázni kell magunkra, úgy, hogy le kell győznünk Lewist úgy, hogy versenyzünk vele. Majd meglátjuk, mit hoz a holnap.

FormaNet, Varga Viktória 

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 mark webber sebastian vettel abu dzabi nagydíj