2012. nov 04.

F1 Räikkönen a futamon megszorongatná a Red Bullt

írta: FormaNet
F1 Räikkönen a futamon megszorongatná a Red Bullt

Kimi Räikkönen a negyedik rajtkockából kezdheti meg a délutáni Abu Dzabi Nagydíjat, miután Sebastian Vettelt az FIA utólag kizárta a kvalifikációról. A Lotus finn pilótája bízik az E20 versenytempójában, és reméli, megszorongathatja a Red Bullt.

kimi raikkonen - abu dzabi.jpg  

Kimi Räikkönen a második sorból várhatja az 55 körös vasárnapi futamot, és amennyiben Pastor Maldonado mellől rajtolva sikerült egy jó startot vennie, véleménye szerint ebben az esetben tartani tudja majd a Red Bull tempóját. A Lotus versenytempója ugyanis nagyon ígéretesnek tűnik, ám azt a finn is elismerte, hogy egy lassabb autó mögé beragadna, az igen sokba kerülhet neki.

„Ha a rajt után a Red Bull mögé tudok kerülni, akkor jó esély van arra, hogy tartani tudjam, és remélhetőleg valamit majd tenni is tudok. De ha beragadok egy lassabb autó mögé, akkor az egyetlen esély, ha hibázik, és így megelőzöm, vagy a boxkiállásnál elé kerülök.”

„Hasonló lesz a történet, mint a legutóbbi versenyen. Ha akkor jobb helyre tudtunk volna kvalifikálni, akkor teljesen más futamunk lett volna. Remélhetőleg most a Red Bull mögött tudok maradni, és meglátjuk mit tehetek.”

000 facebook_banner.jpg

Bár az abu dzabi pályán egyébként sem egyszerű előzni, mindemellett a 2007-es bajnok azt is tudja, hogy az egyenesekben a top csapatok közül az E20 végsebessége a leggyengébb. Ez még inkább megnehezíti majd a dolgát, ha előznie kell.

„Itt nem látok túl sok esélyt az előzésre, bár ott lesz a DRS zóna, így ha tudunk, megpróbálunk pozíciót nyerni, és fontos, hogy olyan jól rajtoljunk, amennyire csak lehet. Ha beragadok egy autó mögé, akkor az egyenesekben mutatott végsebességünk miatt nehéz lesz. Csak úgy, mint a legutóbbi alkalommal, ahol jó volt a tempónk, csak éppen a nem az egyenesekben. Ez azóta sem változott.”

FormaNet, Varga Viktória

 001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 kimi raikkonen abu dzabi nagydíj formaul-1