2012. nov 04.

F1 Räikkönen: Holnap majd emlékezni fogunk rá, miért vagyunk másnaposak

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Holnap majd emlékezni fogunk rá, miért vagyunk másnaposak

Kimi Räikkönen ugyan már nincs versenyben a bajnoki címért, ám a finn idei első futamgyőzelmével a szezon nyolcadik győztesét ünnepelhette a széria. A finn bajnok a tőle megszokott lazasággal konstatálta diadalát, de azért nem titkolta, holnap valószínűleg másnaposan fog ébredni.

kimi - abu dzabi.PNG  

Abu Dzabiban Kimi Räikkönen a negyedik helyről rajtolva már a futam elején az élen álló Lewis Hamilton mögé zárkózott fel, majd a brit kiesését követően átvette a vezetést, és hibátlan autózással pályafutásának 19. f1-es diadalát aratta. A dobogós ceremóniát követően David Coulthard interjúztatta a három bajnokot, és természetesen Kimihez az első kérdése az volt, hogy 2009 után milyen érzés újra a pódium tetején állni?

„Igazság szerint még nem nagyon érzek semmit. Legutóbb mikor nem mosolyogtam eleget, akkor leszúrtatok, és most megint le leszek szúrva, mert ugyan nincs mosoly az arcomon, de nagyon elégedett vagyok a csapat miatt, és magam miatt is. Elég nehéz szezon volt az idei, és nem minden sikerült jól, főleg az utolsó pár futamon. Talán ez a mai győzelem növeli majd a hitünket a gyárban és itt a pályán is. Reméljük, hogy innentől sikerült jó irányba fordítanunk a formánkat, és sikerül még futamokat nyernünk, ha nem idén, akkor jövőre.”

000 facebook_banner.jpg

„Korábban is nyertem már nagydíjat, úgyhogy szerintem most nincs miért ugrándoznom jobbra-balra. Még van egy pár futam hátra, és megpróbáljuk ott is a lehető legjobb eredményt megszerezni. Biztos vagyok benne, hogy eset egy jót mulatunk, és holnap, amikor majd másnaposak leszünk a hosszú bulizás után, akkor majd emlékezni fogunk arra, hogy mitől is van ez a másnaposság.”

 FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1 abu dzabi nagydíj