2012. nov 04.

F1 Schumacher nem érez csalódottságot, hogy ilyen helyzetben kell befejeznie pályafutását

írta: FormaNet
F1 Schumacher nem érez csalódottságot, hogy ilyen helyzetben kell befejeznie pályafutását

Michael Schumacher határozottan tagadja, hogy számára frusztráló lenne az a tény, hogy F1-es karrierje utolsó három versenye következik, és nincs benne semmiféle csalódás azért, ahogy a szezon második fele alakult a versenyek tekintetében.

Schumacher nem bánkódik.jpg

A tavalyi évhez képest erős szezonkezdést követően a Mercedes az év másodig felére jelentősen visszaesett, amit mi sem mutat jobban, minthogy a hétszeres világbajnok a monzai versenyen elért hatodik helyezése óta nem szerzett pontot.

Három versennyel a szezon, és Formula-1-es karrierje befejezése előtt Schumacher elmondta, egyáltalán nem bánkódik azért, amilyen helyzetben jelenleg van, és azért sem, hogy egyre kevesebb az esélye annak, hogy pályafutását egy komoly eredménnyel befejezze be.

„Ez nem ok arra, hogy frusztrált legyek” – beszélt érzéseiről a német legenda. „Ez is része annak a folyamatnak, amiben benne vagyunk.”

„A dolgok egészen jónak tűntek az év elején. Azután valami oknál fogva lekéstük a vonatot, és nem tudtuk tartani a fejlesztéseket. Szóval nincs értelme meglepődni, vagy frusztráltnak lenni azért ami történt, hiszen ez ennek természetes következménye.”

„Sokkal fontosabb, hogy megértsük, mi az amin javítani kell. Ez az, amire most összpontosítunk.”

A csapattárs, Nico Rosberg szerint a legfontosabb dolog a Mercedes számára, hogy kellő figyelemmel forduljanak az év végi helyzet felé, ami jelentősen ösztönözheti a csapatot 2013-as szezon irányába.

000 facebook_banner.jpg

„Nehéz nagyot lépni ebben a pillanatban. Természetesen továbbra is nyomjuk, mert minden, amit idén tanulunk, az határozottan segít majd a következő évben, mert a szabályok nagyon hasonlóak maradnak.”

"És persze fontos, hogy a végére ismét egy emelkedő trend legyen. Ez mindig jó, amikor a téli hónapokban mindenki keményen dolgozik.”

„Jó lenne megpróbálni, hogy a végére pozitív kicsengése legyen a dolognak. Azt gondolom, ez (az Abu Dzabi Nagydíj időmérője) jó kezdet lehet ehhez. Ott voltunk a Q3-ben, és a rajtrácson a nyolcadik vagyok, megvertem a Ferrarit és a Lotust, így ez rendben van. Ez egy jó irány lehet” – vélekedett Nico Rosberg

FormaNet

001_fórum logo.png 

Szólj hozzá

mercedes schumacher forma1 formula1 nico rosberg abu dzabi nagydíj