2012. nov 05.

F1 A Red Bull Austinban meccslabdát játszana - Kérdezz-felelek Sebastian Vettellel

írta: FormaNet
F1 A Red Bull Austinban meccslabdát játszana - Kérdezz-felelek Sebastian Vettellel

Két futammal a szezon vége előtt Sebastian Vettel egy fantasztikus versenyzéssel gondoskodott arról, hogy ne adja át vezető helyét a bajnokságban. A következő nagydíjon, Austinban a Red Bull Racingnek nagyon jó esélye van arra, hogy megszerezze harmadik vb trófeáját, és bár ehhez képest a 25 esztendős bajnok valamivel nehezebb helyzetben van, de meglehet, hogy még a szezonzáró előtt csapatával együtt ünnepelheti harmadik világbajnoki címét. Vettelen mindenesetre nem fog múlni ez a verzió, és kijelentette, Austinban teljes támadást indítanak a meccslabdáért.

vettel - abu dzabi_1.PNG  

Sebastian, a 24 helyről az 55 körben végül a harmadik helyre jöttél fel. Mennyire vagy elégedett?

Sebastian Vettel: Ha, nem hiszem, hogy csak egyszer néztem végig a mezőnyt, hanem inkább kétszer. Még egyszer is nagy munka onnan felzárkózni, de két alkalommal valóban elég nagy dolog. De valahogy jó móka volt, az eredmény pedig örvendetes. Egy viharos nap végül egy kiengesztelő eredménnyel ért véget. Persze a biztonsági autó a kezemre játszott. Ebben a szakaszban a lágy gumikon voltam, és még egy győzelem sem volt olyan távoli cél. Azzal a nyilvánvaló céllal kezdtük meg a versenyt, hogy minél több pontot szerezzünk, és ez működött! Nagyon elégedett vagyok.

Mennyire volt fontos az, hogy a versenyre megmaradjon benned a bizalom, a szombati kizárás után?

SV: Nagyon fontos volt. De ennél is fontosabb, hogy nem vettük nagy csapásként a dolgokat, mert akkor szétestünk volna, és csak a darabokból építkezhettünk volna fel. Úgy vélem, az egész csapat úgy döntött, hogy teljes nyugalommal azonnal arra koncentrál, hogy a beállítások változtatásával emeljük esélyeinket a pontszerzésre.

A Toro Rosso fiatal pilótája, Daniel Ricciardo nem igazán segített neked…

SV: Igen, ez egy kicsit hülye helyzet volt. Nem voltunk túl közel egymáshoz, de nagyon hirtelen fékezett. Abban a pillanatban valószínűleg nem koncentráltam száz százalékosan, így nagy meglepetést okozott. Én a jobb oldalon voltam, majd a bal oldalon nem adott elég helyet, és ez történt. Egy pillanaton belül eltűnt az első szárnyam. Nem volt túl kellemes, ismét hátrányba kerültem, és kezdhettem elölről.

Továbbra is a ranglista élén állsz. Mennyire vagy izgatott Austin miatt?

SV: Nagyon várom a következő versenyt. Nem számolgatom a pontokat, de nem veszítettem sokat még így se, hogy a boxutcából indultam. Austinban teljes támadásra készülünk, és meglátjuk mit sikerül elérnünk.

Austin mindenki számára egy új pálya lesz. A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy milyen a pálya, az RB8 mindenhol a leggyorsabb autó. Milyen érzés ez?

SV: Igen, az utóbbi versenyeken valóban gyorsak voltunk, még ha nem is a legjobb autóval állunk fel a rajtrácsra.

000 facebook_banner.jpg

Meglehet, hogy Austinban világbajnoki címet ünnepelsz…

SV: Először is szeretnénk egy pár napot pihenni, mielőtt ismét erre fókuszálnék. És igen, ha az esély megvan, hogy ott megszerezzük, akkor a tenisz kifejezésével élve, miért is ne lehetne ott egy meccs és mérkőzéslabda! (Nevet)

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull sebastian vettel formula-1