2012. nov 06.

F1 A Sauber szerint Péreznek is jót tenne, ha idén még jelenlegi csapatára összpontosítana

írta: FormaNet
F1 A Sauber szerint Péreznek is jót tenne, ha idén még jelenlegi csapatára összpontosítana

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn arra figyelmeztette a jövőre már a McLarennél versenyző Sergio Pérezt, hogy ne feledkezzen meg arról, hogy jelenleg még a Saubernél versenyez, és segítse a csapatot az év végéig minél jobb eredményekkel. Kaltenborn szerint Pérez idei további jó eredményei nem csak a svájci istálló számára fontosak, de a mexikói pilóta F1-es karrierjének megítélése szempontjából is jelentős.

Pérez Abu Dzabiban.jpg

Sergio Pérez több versenyincidensben is részt vett azóta, mióta bejelentette, hogy jövőre a wokingi alakulatnál folytatja pályafutását, és a legutóbbi négy versenyen egyetlen pontot sem szállított jelenlegi csapatának, míg csapattársa, a japán Kobajasi Kamui ez idő alatt 23 ponttal gazdagította a svájci istállót.

Legutóbb az Abu Dzabi Nagydíjon a mexikói pilótának jó esélye volt a top5-be kerülni, ám belekeveredett egy Paul di Resta, Romain Grosjean elleni csatába, ahol nem tudta kontrollálni a helyzetet, így beleütközött a francia pilóta autójába, aki ennek köszönhetően kiesett a versenyből. Pérezt a versenybíróság stop and go büntetésre ítélte, így a versenyt végül csak a 15. helyen fejezte be.

Az Autosport arról kérdezte a Sauber csapatfőnökét, hogy az ilyen esetek bekövetkezhetnek-e amiatt, hogy a mexikói pilóta gondolatai már túlzottan is a McLarennél járnak? Kaltenborn így válaszolt: „Azt gondolom, ez csupán egy szerencsétlen szituáció, amiben találta magát, vagy talán bizonyos értelemben okozta.”

„Nagyon profi módon zárhatja le a Saubernél pályafutását, és ez egy nagyon jó út lehet számára is. Az hiszem, ha ő is hozzájárul ahhoz, hogy fantasztikus helyen fejezzük be az idei szezont, ez számára is elismerést jelent majd, amikor átlép egy következő csapathoz.”

A csapatfőnök szerint Pérez büntetése jogos volt, bár kissé kemény.

„Számtalan részlete volt annak, ami történt. Néhány ezek közül határozottan durva, és láthattuk, hogy az FIA kifejezetten kemény volt ezekben a napokban, ami rendben is van, ha el szeretnék kerülni a jövőben az ilyen helyzeteket.”

A csapat japán pilótája, Kobajasi Kamui azonban jó versenyt futott, és hatodik helyével nyolc pontot szállított az istállónak, ezzel a konstruktőri bajnokságban tizenkét pontra megközelítették a továbbra is gyenge formát mutató, és negyedik egymást követő versenyen is nullázó Mercedest.

000 facebook_banner.jpg

Kaltenborn szerint, ha Pérez is szállította volna a lehetőségei szerinti eredményt, az meglebegtette volna előttük az esélyét annak, hogy év végére legyőzzék a jelenleg ötödik helyen álló Mercedest.

„Így utólag már nem számít mit mondunk, kinek a hibája volt. Nagyon jól nézett ki a helyzet (Pérez helyzete), és ha mindkét autó szállított volna pontokat, most valóban sokkal kevesebb lenne a különbség köztünk és a Mercedes között” – nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 formula1 sauber monisha kaltenborn abu dzabi nagydíj sergio pérez kobajasi kamul