2012. nov 06.

F1 Räikkönen csak vezetni és győzni akar

írta: FormaNet
F1 Räikkönen csak vezetni és győzni akar

Eric Boullier, a Lotus F1 Team csapatfőnöke elismerően nyilatkozott pilótájáról, Kimi Räikkönenről, miután a finn megnyerte a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjat. A 2007-es világbajnok remekül versenyzett az Emírségben, és hibátlan teljesítményével a Lotus márka F1-es történelmének 80. futamgyőzelmét aratta.

kimi raikkonen - abu dzabi.PNG  

"Hagyj békén, tudom, mit csinálok!” –szólt Kimi mérnökére, miközben az élen higgadtan és magabiztosan autózott visszatérését követő első diadala felé a Yas Marina aszfaltcsíkon. A rég várt siker végül, mint tudjuk bekövetkezett. 36 kört az élen töltve, a finn fenegyereket intették le elsőként az évad legutóbbi futamán.

A „Jégember” sikerreceptje nem túl bonyolult, véli főnöke. Egyszerűen hagyni kell, hogy azt csinálhassa, amit legjobban tud és szeret. Így biztos a siker és az eredményesség. Mindez nemcsak a vasárnapi versenyre, hanem általában is igaz.

Továbbá segítséget nyújt, ha a hangulat laza és oldott körülötte. Nincs túl sok kötelezettsége, ami idegesítené. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb körülményeket biztosítsák bajnokuk számára. A csapatvezető biztosan állítja, a Lotus megtalálta a helyes utat pilótája számára. Készek minden lehetséges támogatást megadni, amit csak kér.

„Meg kell kérdezni tőle, de azt hiszem, igen jól érzi magát velünk. Már a kezdetektől hittem benne. Amikor elsőször találkoztam vele, két órát beszélgettünk az irodámban. Látni lehetett, hogy nem volt boldog. Valószínűleg akkor nem érezte jól magát, hiszen számára a vezetés és a győzelem jelenti az igazi élvezetet. A versenyzés az élete”- mondta Boullier.

Räikkönen és alakulata idei teljesítménye minden várakozást felülmúlt. A Kínai Nagydíjat leszámítva valamennyi versenyen pontszerző volt a finn, hatszor állt dobogón, mígnem a hétvégén győzni is tudott. Így talán még inkább érthető, a közös munka 2013-ban is folytatódik. A csapat első embere arra sem lát okot, miért ne lehetne ennél is eredményesebb a jövő, és úgy véli, a tartós siker tapasztalat és idő kérdése.

000 facebook_banner.jpg

„Két új pilótával kezdtük az idei versenysorozatot. Ahhoz, hogy építs egy nyerő csapatot, minden tényezőnek passzolnia kell egymáshoz. Versenyzőinknek be kellett illeszkedniük a csapatba, ami időbe telt. Ezt követően mindkét pilótánkkal vegyes érzéseket éltünk át az idény során. Voltunk mély gödörben, de megtapasztaltuk végül azt is, milyen feljutni a csúcsig. Kimi most az időmérőn és a versenyen is nagy formában volt.”

Az enstone-i gárda sikere most boldogságra és bizalomra adhat okot csapaton belül, így nem árt a hátralévő két versenyhétvégén odafigyelni Kimiékre. Jövőre pedig még inkább. Könnyen lehet ugyanis, hogy Räikkönen a sötét lovat megszelídítve az egyik legnagyobb világbajnoki esélyessé lép elő.

FormaNet, Futó Dóra

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 kimi raikkonen eric boullier formula-1 lotus f1 team