2012. nov 07.

F1 Egy lapon említhető Vettel és Alonso?

írta: FormaNet
F1 Egy lapon említhető Vettel és Alonso?

Több millió nézőt vonzott a képernyő elé a hétvégi Abu Dzabi Nagydíj, ami minden várakozást felülmúlt. Az unalmasnak ígérkező emirátusi versenyhétvége új, eddig ismeretlen arcát mutatta. Szinte minden szurkoló örülhetett kedvencének idegi-óráig. Hamilton az élről indult, Kimi másodikként fordult már az első kanyarban, Alonso is előrelépett. Igazán azonban Vettel rajongói lehettek büszkék a német diadalmenetére. A futamot követően sokan az egekig magasztalták a vb éllovast, sokan pedig a szerencsének tulajdonították felzárkózását.

alonso - abu dzabi.PNG  

A szerencsefaktort elsőként a pole-ból induló, ám műszaki probléma miatt kieső Lewis Hamilton említette, amikor a „Jelenlegi Formula-1 legszerencsésebb emberének” írta le a Red Bull kétszeres bajnokát. 2008-as világbajnok ezzel a jó időben érkező biztonsági autós szakaszokra és a jó néhány kiesőre célzott, ami hozzásegítette Vettelt eme hatalmas teljesítmény eléréséhez. Történetesen, hogy a boxutcából rajtolva a dobogóra állhatott.

Már a versenyt megelőzően is érdekes kérdést vetett fel a McLaren pilótája: „Vajon tényleg egy kategóriába sorolható a két világbajnoki esélyes, Vettel és Alonso?” - tette fel a költői, ám némiképp értelmetlen kérdést az Abu Dzabi verseny legnagyobb vesztese.

„Nem! Fernando a csapattársam volt. Tehát, tudom, milyen gyors és tehetséges. Ő egy kiváló kvalitású versenyző, aki minden helyzetből képes kihozni a maximumot” – adta meg a választ Lewis.

A spanyol a hatodik helyről rajtolva a győzelemért harcolhatott, végül második lett. A bajnoki tabellán is ezt a pozíciót foglalja el, 10 egységgel lemaradva Sebastian mögött.

A Red Bull csapatvezetője, Cristian Horner természetesen pilótája védelmére kelt.

„A siker, amit Seb a hétvégén elért, néhány embernek igen kellemetlen. Ez nem a mi hibánk. Persze minél eredményesebb, annál inkább csökken a népszerűsége a paddockban.”

A Vörös Bikák már meg sem hallják az ilyen, és ehhez hasonló kritikákat, melyek a pszichológiai hadviselés részét képezik. A következő versenyen csakis a bajnoki győzelem a cél, egyéni és csapatszinten egyaránt. Ennek elérése reális célkitűzés számukra, hisz az ahhoz szükséges valamennyi tényezővel rendelkeznek.

„A mezőny leggyorsabb autójában ül a jelenkor egyik legtehetségesebb és leggyorsabb pilótája, aki bárkit és bármit képes legyőzni” - vélekedik Helmut Marko, az éllovas alakulat főtanácsadója.

000 facebook_banner.jpg

A háromszoros világbajnok legenda, Niki Lauda is hangot adott véleményének: „Vettel és Alonso egy liga az én tekintetemben, és a világbajnoki cím várományosai. Hamiton nem.”

A jelenlegi szakkommentátor a puszta tényeket közölte ezen mondatában, hiszen a hátralévő két versenyen Vettel és Alonso vív ádáz küzdelmet, hogy végül eldöntsék, ki legyen a legfiatalabb háromszoros világbajnok az autósportok királykategóriájában.

FormaNet, Futó Dóra

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 fernando alonso sebastian vettel formula-1