2012. nov 08.

F1 Édesapja szerint Hamilton világbajnok csapattá teszi a Mercedest

írta: FormaNet
F1 Édesapja szerint Hamilton világbajnok csapattá teszi a Mercedest

Mint ismeretes, a 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton életében új szakasz veszi kezdetét a jövő esztendőben. Hosszas találgatásokat követően ugyanis szeptember végén hivatalosan is bejelentette, elhagyja eddigi csapatát és a Mercedeshez szerződik. Édesapja szerint jó döntést hozott.

lewis-hamilton.jpg  

Lewis Formula-1-es pályafutása 2007-ben vette kezdetét, a McLarennel kötetett kapcsolata azonban jóval régebb időkre nyúlik vissza. Már 12 évesen szerződést kötött a wokingi alakulattal. Hat szezon, egy világbajnoki cím és 110 versenyt követően azonban útjuk kettéválik.

Az angol döntését sokan bírálták és bírálják ma is. Egyesek visszalépésnek vélik, mások újabb kihívást látnak a még két futam erejéig McLarenes pilóta judíciumában. Lewis édesapja biztos abban, fia jó döntést hozott.

Hamiltonnak mindig apja volt a legnagyobb kritikusa és egyben támogatója is. Mellette állt mindenben, szinte minden versenyre elkísérte fiát. Gyerekkorától kezdve ő volt a menedzsere. Munkaviszonyuk az idő előrehaladtával azonban megromlott, majd 2010-ben véget ért. Azon túl viszont minden marad a régiben. Anthony továbbra is figyelemmel kíséri fia minden lépését. Természetesen átigazolásáról is megvan a véleménye.

„A fiam az elmúlt évben is gyakran volt rosszkedvű, ezáltal olykor dekoncentrált és kiegyensúlyozatlan. Szerencsére ennek az időszaknak vége”- mondta az idősebb Hamilton.

Bizonyára sokan emlékeznek még a tavalyi Lewisra, aki legtöbbször barátnőjével, Nicole Scherzingerrel folytatott se veled, se nélküled kapcsolata miatt került címlapokra. Ha magánéletében épp nem volt pletykálnivaló a wokingiak pilótája a pályán tett olyat, amit nem hagytak szó nélkül. A 2008-as világbajnoki cím várományosával, Felipe Massával sokszor egymásra találtak, hatszor ütköztek.

A 27 éves versenyző ezután belátta, változni és váltani kell.

„Újra a régi akart lenni és ehhez változásra volt szüksége, új célokra és kihívásokra”- mesélte Lewis édesapja.

„A Mercedesben látta meg a lehetőséget, a jövő kihívásait, feladatait. Döntését követően boldog volt és most is az. Számos dolog, egy ismeretlen környezet vár rá, ami új lendületet ad majd pályájának. Biztos vagyok abban, a Mercedesnél is jól érzi majd magát.”

„Lewis az elmúlt 14 évben valamennyiszer a szívére hallgatott, amikor szerződését meghosszabbította a McLarennel”- meséli az apa, aki nem cselekedett volna mindig így fia helyében, és már korábban váltott volna. Most is első emberként érvelt a német istálló mellett.

„Gondolkodj el, mit szeretne a szíved és mit szeretne az eszed, majd mérlegelj! Az átigazolással új problémákkal kell szembenézned, a régieket elfelejtheted”- tanácsolta.

„Persze, a McLaren volt a fiam családja. De ő nem a családját hagyja el, pusztán autót vált. Megkezdi életét második családjánál, miközben az elsőt sohasem feledi el. Ezt az összetettbeli eredményt (vb 5. hely) elérni a Mercedesszel jóval nagyobb érdem”- érvelt tovább Anthony Hamilton.

A Mercedes sem ismeretlen a Hamilton család számára. Egyrészt a McLaren kiváló partnere, másrészt Lewist is támogatták a Formula3-as Bajnokságban és a száguldó cirkuszban is. A csapat ismeri őt, a hangulat ott is családias, így az együttműködés sikere nem kérdés.

000 facebook_banner.jpg

„Hiszem, sőt tudom, hogy ez a kapcsolat működni fog. A Mercedes a világ egyik legnagyobb gyára, és remek Formula-1-es csapatuk van. Ross Brawn és Norbert Haug az autó- és motorsportvilág legelismertebb szakemberei közé tartoznak. Mindig keményen dolgoznak és motiváltak. A leggyorsabbak akarnak lenni. Lewis célja szintúgy a győzelem. Együtt erősek lehetnek. Három éven belül világbajnokok lesznek”- jósolta meg fia sikerét az édesapa.

Hamilton még két versenyen indul a McLaren színeiben, egy rövid téli szünetet követően pedig már várja őt az új csapat, és az új feladatok.  

FormaNet, Futó Dóra

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton formula-1 anthony hamilton