2012. nov 09.

F1 Különleges ajándék Kimi Räikkönentől

írta: FormaNet
F1 Különleges ajándék Kimi Räikkönentől

Ajándékot kapott versenyzőjétől, az abu dzabi futamgyőztes Kimi Räikkönentől a Lotus F1 Team. Az meglepetés 500 db fekete poló, melyeken a csapatrádión elhangzott morózus üzenete, a „Hagyj békén, tudom mit csinálok” arany színű felirat díszeleg. Az 500 polóból álló ajándékcsomag pénteken, azaz a mai napon érkezett meg a csapat enstone-i gyárába.

kimi raikkonen - abu dzabi.PNG  

Kimi Räikkönen Abu Dzabiban megörökölte az első helyet Lewis Hamiltontól, miután a brit McLarenje felmondta a szolgálatot. Miközben a finn első lotusos győzelme felé száguldott, a csapat igyekezett hasznos információkkal ellátni versenyzőjét.

kimi póló.jpg

 

 

Räikkönen mérnöke, Simon Rennie elmondta neki, hogy mennyi az előnye a második helyen álló Fernando Alonso előtt, és figyelmeztette, hogy tartsa a Ferrari tempóját. Räikköne szájából ekkor hangzott el az azóta már többször is emlegetett „Hagyj békén, tudom mit csinálok” utasítás.

Később a biztonsági autó mögött a mérnök arra figyelmeztette a versenyzőt, hogy tartsa melegen a gumikat, mire ismét egy nem túl barátságos feleletet kapott:  "Igen, igen, igen, igen. Folyamatosan ezt csinálom, nem kell másodpercenként emlékeztetned rá.”

A versenyt követően a "Jégember" elmondta, hogy nyilván megérti csapatát az ilyen instrukciók miatt, de ő maga is nagyon jól tudja mit kell tennie.

„Megértem a csapatot, hogy segíteni akar, és ugyanazt a munkát végzik, amit én is. De nem rajongok azért, ha sokat beszélnek hozzám, mert elég jól tudom, hogy mit kell tennem, és, hogy mi folyik körülöttem. Ha kérdésem van, akkor azt fel fogom tenni, és akkor majd segítenek. Nem ez volt az első ilyen eset, és valószínűleg nem is az utolsó. Ez egy teljesen normális dolog volt. Az emberek megpróbálnak valami nagy sztorit csinálni belőle, de ez minden hétvégén megtörténik” -mesélt a rádióbeszélgetésekről a 2007-es világbajnok.

 

000 facebook_banner.jpg

Bár Räikkönen teljesen szokványos üzenetnek írta le mérnökével folytatott rövid társalgását, annyira azért mégsem lehetett mindennapi, ha ezt 500 darab pólóra is feliratoztatta, és meglepte vele csapatát. De az is elképzelhető, hogy a Kimitől nem szokatlan, sajátos stílusban akarja emlékezetessé tenni első közös diadalukat.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkönen abu dzabi formula-1