2012. nov 15.

F1 Hamilton nem bánt meg semmit

írta: FormaNet
F1 Hamilton nem bánt meg semmit

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a napokban azon véleményének adott hangot, hogy az igen fiatal kora óta a csapatnál nevelkedő Lewis Hamilton valószínűleg néhány alkalommal már megbánta döntését. A csütörtöki sajtótájékoztatón résztvevő brit nem igazán érti jelenlegi főnöke gondolatát, és egészen biztos abban, hogy jól döntött a csapatváltással kapcsolatban.

lewis hamilton_2.JPG  

Lewis Hamilton év végén búcsút int csapatának, és jövőre Nico Rosberg mellett a Mercedest erősíti. A Japán Nagydíj előtt bejelentett döntésen sokan meglepődtek, többek között maga a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is.

„Őszintén mondom, nem gondoltam, hogy el fog menni. Meglepődtem, de azért nagy döbbenet nem volt” – árulta el nemrégiben Whitmarsh a Formula-1 hivatalos honlapján adott exkluzív interjúban. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Lewis megbánta-e már, hogy a Mercedes mellett tett le a voksát, a csapatfőnök a következőt felelte: „Azt hiszem volt már olyan pillanat, amikor igen. Valószínűleg úgy van, hogy ha hozol egy döntést, onnantól már azt kell mondanod magadnak, hogy ez a döntés megszületett, innentől a jövőbe kell tekinteni. És ekkor azt mondod, hogy mindez már a múlt, nem érdemes a miérteken rágódni. Egyszerűen csak előretekintesz, és megpróbálod a lehető legjobbat kihozni az új helyzetből.”

Az austini csütörtöki sajtótájékoztatón a média képviselő természetesen Whitmarsh véleményéről is kérdezték a brit bajnokot, aki kissé meglepődött a fenti véleményen.

„Kicsit meglepett, hogy ezt hallom, és nyilvánvalóan nem ez a helyzet” – jelentette ki Hamilton.

"Biztos vagyok benne, hogy a csapatnál mindenkiben vannak bizonyos érzelmek, és természetesen bennem is vannak, de nagyon elégedett vagyok azzal a döntéssel, amit hoztam.”

A 27 esztendős pilóta egy ideje már nincs harcban a 2012-es világbajnoki címért, aminek egyik oka a a technikai problémákban keresendő. A két bajok esélyes, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is jelen volt a sajtótájékoztatón, és maga Lewis is meglepődött azon, hogy a számtalan provokatív kérdés sem tudta kizökkenteni egyik „főszereplőt” sem.

„Elképesztő, hogy mennyire koncentráltak azzal együtt is, hogy mekkora nyomás van rajtuk. Mindketten világbajnokok, és mindketten problémamentesen kezelik a dolgot” – dicsérte meg Vettelt és egykori csapattársát, Alonsót. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 austin lewis hamilton amerikai nagydíj Formula-1