2012. nov 15.

F1 Még ma is van dohányzó versenyző az F1-ben

írta: FormaNet
F1 Még ma is van dohányzó versenyző az F1-ben

A legutóbbi - és egyetlen - texasi verseny 1984-ben volt, melyet Keke Rosberg nyert meg a Williams Hondával. A hétvégén debütáló austini verseny előtt az olasz La Stampa az 1982-es világbajnok fiát, Nico Rosberget faggatta többek között erről az emlékezetes dallasi versenyről, és édesapja káros szenvedélyéről, a dohányzásról. Rosberg elárulta, hogy bármilyen hihetetlen is, bizony most is van egy versenyző a mezőnyben, aki nagy dohányos.

keke rosberg - nico rosberg.PNG  

A Formula-1 történelmében Texas eddig mindössze egyetlen egyszer látta vendégül a királykategóriát, mégpedig 1984-ben Dallas utcai pályáján. Az embertelen, 40 fokos hőség és a csapnivaló pályaviszonyok igencsak megviselték a versenyzőket, végül a 26 indulóból mindössze heten szelték át a célvonalat (Értékelhető távot a cél előtt nem sokkal megálló Nigel Mansell, illetve a leintés előtt néhány körrel balesetet szenvedő Niki Lauda tett még meg, az eredménylistán tehát összesen kilencen sorakoztak, utolsóként Lauda.)

A 67 körös versenyt a nyolcadik helyről rajtoló williamses Keke Rosberg nyerte, rajta kívül mindössze a ferraris René Arnoux teljesítette a teljes versenytávot, a többiek már minimum egy körös hátrányban értek be a célba. Az embertelen körülmények közepette egy futamgyőzelem még kimagaslóbb teljesítménynek számít, pedig Keke Rosberg köztudottan nagy láncdohányos volt, bár abban az időben ez nem volt annyira szokatlan a versenyzők körében. 

„Igen, ez így volt. 40 fok volt, és miközben voltak akik hűtőruhákat viseltek, addig ő (Keke Rosberg) félmeztelenül állt a napon, és cigarettázott” – mesélte Nico az olasz La Stampának.

„Már azelőtt megverte őket, mielőtt a verseny elkezdődött volna” – mondta mosolyogva a finn klasszis fia, és bár manapság már elképzelhetetlen, hogy egy sportoló dohányozzon, ám Rosberg elárulta, most is van ilyen köztük.

„Ami a dohányzást illeti, most is van egy versenyző, aki cigarettáról cigarettára gyújt. De nevet nem mondok.”

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes 27 esztendős futamgyőztese jövőre új csapattársat kap Lewis Hamilton személyében, így természetesen az interjú során ez a témakör sem maradt ki. Rosberg szerint Hamilton jól döntött.

„Hosszútávon gondolkodik, és ez egy erős csapat, amely már fejlődött annyit, hogy a siker útjára lépjen.”

Ami pedig jelenlegi csapattársát, Michael Schumachert illeti, Rosberg egyáltalán nem biztos abban, hogy a hétszeres világbajnok pályafutása végleg befejeződik az idei szezon végén.

„Biztosak lehetünk abban, hogy ez végleges? Csak egyszer élünk, és ha azt csinálhatod, amit szeretsz, és még pénzt is kínálnak érte, akkor azt a lehetőséget el kell fogadni.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 keke rosberg nico rosberg formula-1